Sparerunde koster 195 stillinger hos Arla

Mejerigiganten Arla skal mindske udgifterne, og det koster 195 ansatte jobbet. Størstedelen i Aarhus

195 stillinger nedlægges. Det drejer sig fortrinsvis om stillinger i virksomhedens hovedkontor i Aarhus, oplyser Arla. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Arla skal spare penge og gøre sin organisation mindre. Det koster flere hundrede fyringer, skriver Arla i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at under spareprogrammet "Calcium" vil Arla spare 400 millioner euro over de næste tre år. Det skal gøre Arla mere konkurrencedygtigt.

- For at opnå dette skal virksomhedens drift og funktioner strømlines. Denne proces er nu begyndt, og vi er startet med globale funktioner som Finance, Legal & it, Corporate Strategy, Member Relations, HR & Corporate Affairs.

Læs også Arla skal spare to milliarder: Vil betyde fyringer

- Som et resultat af de ændringer, der er blevet annonceret i dag, forventes det, at 195 stillinger på tværs af de berørte funktioner nedlægges. Det drejer sig fortrinsvis om stillinger i virksomhedens hovedkontor i Aarhus, skriver Arla i meddelelsen. 

Aldrig let at sige farvel

Sideløbende vil Arla sammenlægge sin osteproduktion i Storbritannien, så produktionen af Cheddar sker i Taw Valley og Lokerbie. Det vil give yderligere 154 fyringer, hvis den plan gennemføres. 

Læs også I dag flytter skadestuen i Aarhus: Det betyder flytningen for dig

- Det er aldrig let at sige farvel til værdsatte kolleger - især ikke under disse omstændigheder, og jeg vil gerne takke dem, der forlader os, for det bidrag, som de har ydet til Arla Food, og jeg ønsker dem alt godt for fremtiden.

- Vi vil give vores fulde støtte til de kolleger, der er berørt af denne proces, skriver administrerende direktør Peder Tuborgh i meddelelsen. 

00:48

VIDEO: Det vil koste arbejdspladser i Viby, at mejerigiganten Arla skal spare et rekordstort beløb. Sådan lød tilbage i april, hvor videoen er fra.

Luk video