Sparekrav: Ingen går fri

Ifølge rådmand rammer sparekravet til Aarhus på én milliard kroner hele vejen rundt

02:15

1 af 2

Det kommer til at gøre ondt, når Aarhus Kommune skal spare over én milliard kroner henover de næste 4 år.

- Der skal spares hele vejen rundt. En milliard kroner det er så stor en del af vores budget, at det vil gøre ondt alle steder, siger Thomas Medom (SF), der rådmand social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.

Sparekravet er en konsekvens af sommerens aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi.

- Det er en af de største sparerunder, vi nogensinde har været igennem i Aarhus Kommune. Det er jo meningsløst. De gik til valg på noget andet både i Dansk Folkeparti og i Venstre, som nu gennemfører det her, siger rådmanden.

Se: Så meget skal Aarhus spare

- Det øger politikerleden, udover at det giver dårligere velfærd og dårligere service rundt omkring i kommunerne og også i Aarhus, fortsætter han.

Sparekravet fordeles på hvert af årene 2016-2019, og det betyder, at der skal findes cirka 265 millioner kroner om året, og det får ifølge rådmanden konsekvenser.

Se: Frygter for velfærden

- Når regeringen siger, vi skal aflevere én milliard kroner til dem, så kommer det til at have store konsekvenser. Der kommer til at være færre medarbejdere. Der er nogen, der kommer til at løbe hurtigere, og der kommer til at være dårligere service, siger Thomas Medom.

- Vi kan gøre meget for at blive dygtigere til at få folk i arbejde, og vi kan også finde meget på ledelse og administration. Men det vil kunne mærkes hele vejen rundt.

Se interviewet med rådmand Thomas Medom (SF) i videoen øverst på siden.