Sorte belægninger, spindelvæv og insekter: Kendt restaurant får sur smiley

Fødevarestyrelsen har givet restaurant Soya i Aarhus en sur smiley og en bøde på 15.000 kr. efter deres seneste besøg på restauranten.

Små klumper af klistret ris, hvorpå der er skiver af røget, rå eller marineret fisk, er at finde på menuen på restaurant Soya i Aarhus. 

Selvom menuen lyder appetitlig, så lyder det mindre appetitligt med sorte belægninger langs gulv, væg og dørtrin.  Det kniber nemlig med rengøringen hos den kendte restaurant Soya på Jægergårdsgade i Aarhus.

Det fremgår af en kontrolrapport, som Fødevarestyrelsen for nyligt har udgivet.

- Låg til ris-kogere har sorte belægninger langs kanten. Over opvaskeområde er der fedtede viskestykker proppet ind i hul og revne samt fedtrester på væggen, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Insekter og spindelvæv

I restaurantens kælderrum med indgang til fryseren fandt kontrollanterne fra Fødevarestyrelsen også spindelvæv og insekter.   

Dét fund, samt de sorte belægninger på blandt andet riskogeren, der bruges til at koge sushi-risene, fedtede viskestykker og fedtrester på væggene resulterede alt sammen i, at restauranten fik en sur smiley og en bøde på 15.000 kroner.

Virksomheden bemærkede over for Fødevarestyrelsen, at de ville 'rengøre med det samme'.

TV2 ØSTJYLLAD har talt med restaurantejer Wei Wu, men han ønskede ikke at give en kommentar i dag.