Sørens søn blev dræbt af lastbil

Kæmper for at forhindre højresvingsulykker

01:49

1 af 2

Søren Bo Christensen fra Højbjerg glæder sig over, at lastbilchauffører nu skal uddannes bedre for at undgå højresvingsulykker.

Han har engageret sig kraftigt i trafiksikkerhed, efter at han i 2005 mistede sin 22-årige søn i en højresvingsulykke i Aalborg.

Søren Bo Christensen glæder sig over, at der de seneste år er blevet gjort meget for at forhindre de frygtede lastbilulykker - fx ved at lade cyklisterne standse nogle få meter foran lastbilerne ved lysregulerede kryds.

Derudover har uddannelsesinstitutionen Tradium netop åbnet en øvelsesbane på Ring Djursland, hvor lastbilchauffører i fremtiden kan træne højresving.

- Det er rigtigt, rigtigt godt. Det hersker der ingen tvivl om. Godt initiativ!, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Til kamp mod højresvingsulykker

En opgørelse, som Vejdirektoratet har lavet for TV 2 | ØSTJYLLAND, viser, at der de seneste fem år har været 21 højresvingsulykker i Østjylland.

I disse ulykker blev syv personer alvorligt kvæstet, og fem mistede livet.

Søren Bo Christensen håber, at så få som muligt i fremtiden vil opleve at miste et barn i en højresvingsulykke, ligesom det skete for ham selv for ni år siden.

- Det at miste et barn, det er jo fuldstændig vanvittig. Det er den forkerte rækkefølge.

- Jeg har mange gange sagt til mig selv, at hvis jeg havde haft mulighed for at tage en cykel den morgen, så havde jeg gjort det.

Se mere i videoen øverst i artiklen.