Somalisk røver udvist af landet: Fjerde gang klappede fælden

En somalisk mand, der har boet i Danmark, siden han var fem år gammel, blev onsdag udvist af landet i 12 år. Han blev dømt for røveri og vold

En 32-årig somalisk blev onsdag udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. Han har boet i Danmark, siden han var fem år gammel. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Fjerde gang klappede fælden for en 32-årig somalisk mand fra Aarhus, der onsdag ved Retten i Aarhus blev idømt et år og tre måneders fængsel for røveri og vold.

Udover fængselsstraffen blev manden nemlig udvist af landet med indrejseforbud i 12 år. Det er på trods af, at manden har boet i Danmark, siden han var fem år gammel og ikke har noget familie i Somalia.

Læs også Retten sender 26-årig syrienkriger tre år bag tremmer

Manden er tidligere blevet betinget udvist tre gange.

- Den tiltalte er tidligere straffet flere gange for personfarlig kriminalitet, og røveriet blev begået i prøvetiden for en betinget udvisning. Jeg er derfor meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at det denne gang skulle udløse en ubetinget udvisning, siger anklager Laura Simoni Pedersen i en pressemeddelelse. 

Dømt for groft røveri

Den 32-årige mand blev dømt for et groft og meget voldsomt røveri den ottende august i år mod en 31-årig mand i en lejlighed på Nørregade i Aarhus. 

Her truede han, sammen med en ukendt medgerningsmand, den 31-årige til at udlevere mobiltelefon, pas, hævekort og pinkode. Den somaliske mand truede den 31-årige med kniv og skar ham i hånden og flere gange på maven.

Læs også Mand fængslet for at bære kniv: Ville bruge den mod bande

Det 31-årige offer forsøgte efterfølgende at flygte fra stedet, men blev indhentet af den ukendte medgerningsmand, som trak ham ned fra en gitterport, hvorefter de to gerningsmænd begge sparkede offeret i ryggen.

Den 32-årige mand blev anholdt få timer efter røveriet og har siddet varetægtsfængslet siden 8. august. Han blev fængslet efter dommen onsdag. Fængslingen har han kæret til landsretten, ligesom han har anket dommen til landsretten.

- Nu er det så op til landsretten at vurdere, om de er enige med byrettens dom, siger anklager Laura Simoni Pedersen