Som klode vi dele: Deleøkonomisk Folkemøde var forbi Aarhus

Deleøkonomi er en voksende tendens, der tiltrækker både spørgsmål og skepsis. Derfor var emnet til debat mandag til Deleøkonomisk Folkemøde i Aarhus

Aflagt tøj, madrester, biler og sågar lejligheder. I 2017 er der stort set ikke nogen grænse for, hvad vi kan og vil dele med hinanden. Den tendens, deleøkonomien, blev mandag praktiseret og debatteret på Søren Frichs Vej i Aarhus. 

quote I dag bruger vi bruger jo Jordens ressourcer fire gange, så vi skal blive meget bedre til at genanvende og genbruge.

Trine Holm Mathiasen, arrangør

Aarhus er forsøgsby for deleøkonomi og dannede derfor ramme om Deleøkonomisk Folkemøde, som blev afholdt for første gang mandag.

Ifølge arrangør Trine Holm Mathiasen er det helt afgørende, at vi deler mere og smartere i fremtiden.

- I dag bruger vi bruger jo Jordens ressourcer fire gange, så vi skal blive meget bedre til at genanvende og genbruge, siger arrangør, Trine Holm Mathiasen, Deleøkonomisk Folkemøde til TV2 ØSTJYLLAND.

Besøgende giver og tager

I boden Deloteket står Anna Louise Ranum, der er frivillig i Aarhus Kommune. Hos hende kan besøgende komme og aflevere ting, de ikke bruger, ligesom de er velkomne til at snuppe ting og sager fra boden, som de har udset sig.

- Vi vil gerne være med til at dele, give videre og udnytte de ressourcer, vi har, på en god måde, siger hun. 

Mens hun har passet tjansen i boden har en kvinde været forbi med en vase og en pude i håb om, at en anden kan få glæde af det. 

Deleøkonomi til debat

Deleøkonomisk Folkemøde havde ikke kun besøg af privatpersoner. Også aktører som Airbnb, Røde Kors og Den Kreative Andelsbevægelse aflagde visit på folkemødet, hvor deleøkonomi var til debat hele eftermiddagen.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) bidrog med en tale, hvor han omtalte deleøkonomi som en af de mest interessante bevægelser inden for økonomien.