Solen skinner og skraldet flyder

I Rådhusparken i Aarhus betyder det fine forårsvejr overfyldte skraldespande og masser af affald på jorden.

Det er ikke noget kønt syn, der møder gæsterne i Rådhusparken Foto: Palle Hansen

Når vejret er godt, strømmer vi danskere udendørs. De mange, glade mennesker i byernes parker spreder desværre ikke kun liv og glæde - de spreder også masser af affald.

Læs også Vanddrone sættes ind i kampen mod olie og affald i vandet

I Rådhusparken i Aarhus er skraldespandene lige nu så overfyldte, at skraldet ligger i dynger ved siden af.

- Vi har desværre de samme udfordringer i Botanisk Have og andre steder i byen. Når vejret er godt, og der er sort af mennesker i byen, så kommer der mere skrald, siger kommunikationschef hos Teknik og Miljø Sune Bové til TV2 ØSTJYLLAND.

  Foto: Palle Hansen

Han oplyser, at det ikke er på grund af påskeferien, at der ikke er blevet ryddet op. De har nemlig kørt med normal bemanding hen over påsken.

Når der pludselig kommer sommerdage, som det har været på det seneste, så kan vi ikke følge med.

Sune Bové, Kommunikationschef, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune

- De er ikke fordi, vi har været på ferie. Men når der pludselig kommer sommerdage, som det har været på det seneste, så kan vi ikke følge med, siger Sune Bové.

  Foto: Palle Hansen

Det største problem for Aarhus Kommune er det affald, der ikke havner i området lige ved skraldespandene. Det kræver nemlig mange ressourcer at gå rundt i en hel park og samle skrald.

01:54

VIDEO: En helt ny vanddrone skal afprøves i Aarhus. Håbet er, at den kan være med til at mindske mængden af olie og affald i området omkring havnen. Videoen er fra 15. april 2019.

Luk video

- Vi må tage bestik af situationen i morgen. Måske skal der ekstra folk ud at rydde op, men det er ikke altid, vi har ressourcer til at håndtere det, når så mange mennesker bruger parkerne, når sommerdagene pludselig opstår, siger Sune Bové til TV2 ØSTJYLLAND.

  Foto: Palle Hansen