Sofie om Kussomaten: Hvad skal man smile med?

Billederne, som Kussomaten tager, skal vise kvinders forskellighed

01:53

Den berømte Kussomat, der efterhånden har taget mange billeder af kvinders nedre regioner, er tilbage i Aarhus, hvor den nu skal udstilles på Kvindemuseet, og alle er velkomne til at komme og prøve den, lyder det fra museet.

- Det er lidt skørt, også at der står, at man skal smile, men hvad skal man smile med, siger Sofie Bild fra Aarhus, der dog ikke selv kunne finde på at prøve Kussomaten.  

Læs også Nu er den berygtede kussomat tilbage

Selvom det kan virke som et lidt skørt koncept, er der en dybere mening med de, for nogen, grænseoverskridende billeder.

- Den skal afsløre, at vi er forskellige. Vi ved jo ikke, hvor forskellige vi er, for vi går jo ikke og kigger på hinanden uden tøj, siger museumsleder ved kvindemuseet i Aarhus, Merete Ipsen.

Kussomaten blev bygget i 2011 i forbindelse med lanceringen af en ny udgave af bogen ’Kvinde kend din krop’, og folk var i begyndelsen lidt tilbageholdende med at få taget billeder i Kussomaten.  

- Folk var sådan, skal man gå ind i den, eller hvad er det for noget? Men så oplevede vi bare, at først kom der en, så kom der tre og så kom der fem, og lige pludselig stod der 50 kvinder i kø foran Kussomaten, siger journalist og redaktør til bogen ’Kvinde kend din krop’, Sara Hornum Inanloo. 

Læs også Museum har brug for din bh

Men Kussomaten blev en succes, og billederne har, ifølge Sara Hornum Inanloo, hjulpet mange kvinder.

- De skriver: Gud hvor er vi bare glad for, at de her billeder findes, for vi har gået hele livet og troet, at vi så forkerte ud, siger Sara Hornum Inanloo.

Øverst i artiklen kan du se et indslag om Kussomaten, der nu er tilbage i Aarhus.