Søren blev tilfældigt offer: Politikere lover handling

Flere politikere lover handling, så der ikke sker flere tragiske drab i Viby.

Nogle beboere i boligområdet Rosenhøj i Viby har siden drabet på 21-årige Søren Koch, der endte som et tilfældigt offer i marts, følt sig utrygge i området. 

Torsdag aften blev der tændt lys for at mindes den 21-årige. 

- Vi oplever herude, at folk ikke har lyst til at bo her længere og er flyttet, efter alt det, der har været, siger Anne Sølvbjærg.

- Hvad er det næste, der sker? spørger hun.

De lokale ønsker derfor mere fokus på sikkerhed i området og en reel handling fra politikerne.

Anne Sølvbjærg og flere andre beboere i Rosenhøj tændte lys.
Anne Sølvbjærg og flere andre beboere i Rosenhøj tændte lys.

Anne Sølvbjærg arrangerede fakkeltog kort efter drabet for at symbolisere sammenhold, men også for at råbe op.

Her deltog blandt andre borgmester Jacob Bundsgaard deltog. Derfor håbede beboerne på handling, men den er ifølge flere af dem udeblevet.  

- Det er faktisk kun blevet værre. Området er stadig lige så plaget af utryghed og ingen handling, lyder det fra Anne Sølvbjærg.

- Jeg vil gerne have noget fokus på, hvad vi kan gøre. Hvilke ressourcer har vi? Men tilsyneladende har Aarhus Kommune ingen ressourcer til at hjælpe Aarhus Syd.

Anders Winnerskjold
quote
Man skal ikke føle sig utryg i Aarhus.
Anders Winnerskjold, rådmand

Rådmand på området i Aarhus Kommune, Anders Winnerskjold, og flere af hans byrådskolleger lytter til borgernes bekymring.

- Vi har jo ikke gjort det godt nok, hvis der stadig er en følelse af utryghed. Vi har et rigtig godt samarbejde med Østjyllands Politi, men jeg noterer mig selvfølgelig, hvis nogen føler sig utrygge, man skal ikke føle sig utryg i Aarhus, siger Anders Winnerskjold.

- Jeg vil i virkeligheden også gerne spille bolden tilbage og høre, hvad man savner fra borgernes side. Jeg er enormt lydhør, lyder rådmandens opfordring.

Rådmand Metin Lindved Aydin (R) og byrådsmedlem Gert Bjerregaard (V) var mødt op til lystændingsarrangementet. 

- Jeg er her, fordi vi må insistere på, at det her ikke må blive normalen. Vi er i et udsat boligområde, og vi har brugt utroligt mange ressourcer på fysiske forandringer, men vi har brugt forholdsvis får ressourcer på boligsociale indsatser, siger rådmanden for kultur og borgerservice.

- Jeg skal snakke med mine politiske kolleger om, om vi kan finde nogle penge til boligsociale indsatser. Vi ved, det virker, siger rådmanden.  

Og drabet har også gjort indtryk på Venstres gert Bjerregaard.

- Det handler jo om at lytte til de borgere, der bor her, stille krav til de unge mennesker og give dem et sted at være og møde ballademagerne i øjenhøjde. Det har kommunen et ansvar for, og det har politiet, og det samarbejde skal vi have, siger Gert Bjerregaard. 

- Det er en garanti for, at det skal stoppes, og det er en garanti for, at vi står sammen som byråd.