Socialdemokraterne i Aarhus: Vigtigt vi ikke ryster over måling

Politisk ordfører for S i Aarhus er optimist på trods af tilbagegang

En meningsmåling Megafon har foretaget for TV2 | Østjylland viser, at Socialdemokraterne i Aarhus står til at gå 5,2 procentpoint tilbage, men politisk ordfører for partiet er stadig fortrøstningsfuld.

- Det der er afgørende for os, er den måling vi får på valgdagen, og det er vigtigt, at vi ikke ryster over en enkelt måling, siger Peder Udengaard (S), som udtaler sig som politisk ordfører.

Ekspert: Rød tommelfinger nedad i Aarhus

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) har ikke ønsket at kommentere meningsmålingen, så det er også Peder Udengaard, som kommer med en mulig årsag til tilbagegangen.

De Konservative går endnu engang tilbage

- En af årsagerne til den tilbagegang, vi oplever, kan være, at den nye regering har pålagt kommunerne at spare penge, og det går udover det borgmesterbærende parti, forklarer ordføreren.

Hos ham sporer man dog også optimisme.

- Det er selvfølgelig altid beklageligt, når vi går tilbage, men vi oplever overordnet tilfredshed med den politik, der bliver ført. Vi mener desuden, at Aarhus er inde i en positiv udvikling, udtaler Peder Udengaard.

Vellidt borgmester: Aarhus er i en god udvikling

I Aarhus er De Konservative det parti, der er gået næstmest tilbage. Og vælgerlussingen kommer ovenpå, at man også gik tilbage under valget i 2013. Her mistede C 2,6 procentpoint af stemmerne, og i den nye meningsmåling falder partiet yderligere 2,2 procentpoint.

Går ikke i panik over tilbagegang

- Det er jeg selvfølgelig ikke tilfreds med, men jeg går ikke i panik over målingen. Kun én tidligere har en meningsmåling ramt plet i forhold til vores mandattal, så jeg forventer, at vi kan rykke fra i valgkampen, lyder det fra byrådsmedlem Marc Perara Christensen (C).

Han forklarer, at partiet ofte er gode til at føre valgkamp, og stort set altid har fået flere stemmer, end hvad meningsmålinger forudsagde.

- Så målingen giver mig ekstra appetit på at komme ud blandt borgerne og fortælle om konservativ politik. Vi har fået gennemført en rigtig stor del af, hvad vi lovede i seneste valgkamp, så nu skal vi bare have fortalt folk om det, forklarer Marc Perera Christensen.

For høflige og tilbageholdende

Det konservative byrådsmedlem erkender nemlig, at det især er synligheden, som det kniber med for partiet i Aarhus.

- Vi er nok lidt for høflige og tilbageholdende. Jeg kan godt lide at få ting gennemført, så derfor råber jeg ikke op og promovere mig selv. For så ser jeg, at der er større sandsynlighed for at gøre en forskel for borgerne, fortæller Marc Perera Christensen.

I forbindelse med midtvejsvalget sender TV 2 | ØSTJYLLAND tirsdag aften en politisk debat fra Stakladen i Aarhus direkte i fjernsynet. Se med fra klokken 19.30.

Vagn Christensen, Hovedgård Lokalråd

play 46 år uden togstop: Nu intensiverer tidligere stationsby kampen for at få toget tilbage

politibil

Endnu en bøde venter ejeren: Wellnesscenter er fire gange taget i at holde åbent

Jan Karnøe, Horsens Fjord, sten

play480 tons sten skal sikre et bedre vandmiljø i fjord

20210113-211942-A-1920x1280we

Ældste borgere prioriteres nu i vaccinekø - ansatte må vente

provetageninggrundvand

Fund af nyt kemikalie i grundvand bekymrer miljøminister

20201209-122120-L-1920x1280we

SSI regner på genåbningsscenarier - smitten vil igen begynde at tage fart