Snydt på MobilePay: Gav 5.000 for væltet øl

En 28-årig mand blev gevaldigt snydt, da han ville betale for en væltet øl via MobilePay

En væltet øl blev pludselig meget dyrere for en 28-årig mand, end han havde regnet med. Foto: Colourbox

Det var lidt af en overraskelse for en 28-årig mand, da han vågnede op fra nattens bytur og så, at han havde overført 5.000 kroner for en væltet øl. 

Ved 5-tiden var han på vej hjem via Åboulevarden i Aarhus, da han kom til Clemens Bro. Her stod tre personer ved foden af trappen, og da han gik forbi dem, kom han til at sparke til en øl, der stod på jorden.

Læs også Ekstremt sjældne skildpadder stjålet fra Randers Regnskov: Nu er de fundet

Det blev manden sur over og krævede, at han betalte 50 kroner for en ny øl. Den 28-årige havde ingen kontanter på sig, så i stedet tilbød han at overføre pengene via MobilePay. 

I bund og grund svarer det til, at han giver ham sit kreditkort, og så kan han bare tage de penge, han vil have.

Janni Lundager, pressemedarbejder, Østjyllands Politi

Han tog telefonen frem, tastede 50 kroner ind og rakte den til manden, så han selv kunne indtaste sit telefonnummer. Derefter gik den 28-årige mand hjem i seng.

- Den 28-årige mand havde slet ikke spekuleret over det. Det var sådan, han plejede at gøre, så han havde bare taget telefonen igen, puttet den i lommen og var gået hjem i seng, siger pressemedarbejder hos Østjyllands Politi, Janni Lundager, til TV2 ØSTJYLLAND.

Opfordrer til forsigtighed

Men da han torsdag morgen vågnede op, kunne han se, at der var blevet overført 5.000 kroner i stedet for 50 kroner. Et noget usædvanligt tricktyveri, lyder det fra Østjyllands Politi, der har en opfordring til andre MobilePay-brugere.

- I bund og grund svarer det til, at han giver ham sit kreditkort, og så kan han bare tage de penge, han vil have. Det gør han nok ikke en anden gang. Man skal lige tænke sig om, inden man åbner sin MobilePay-konto og giver til en vidt fremmed, siger Janni Lundager.

Læs også 'Tingsforstoppelse': Dorthe får hjælp til at rydde op

Eftersom overførslen af pengene er sket via et telefonnummer, har politiet en formodning om, hvem modtageren af de 5.000 kroner er. Han bliver nu kontaktet for at finde ud af, om nummeret tilhører den samme person, der svindlede den 28-årige.