Snydt af pirattaxa: Kort tur kostede flere tusinde kroner

Et forsøg på at spare penge endte med at koste en 24-årig mand flere tusind kroner, da han ville med pirattaxa hjem fra byen natten til søndag.

En tilsyneladende billig tur med pirattaxa kan hurtig blive en meget dyr tur. Arkivfoto.

Det var mere end almindelige tømmermænd, som en 24-årig mand søndag middag vågnede op til. Han modtog nemlig et opkald fra sin bank, der efterfølgende fik ham til selv at tage fat i politiet. 

- Vi får anmeldelsen ved middagstid søndag, da den 24-årige er blevet kontaktet af banken, fordi der er forsvundet nogle tusinde kroner fra hans konto, fortæller Jakob Christiansen, der er kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Politi satte ind mod tyveri i pirattaxaer, men advarer: - Lad nu være med at tage dem

Afluret på tankstation

De tusinde kroner var forduftet fra kontoen efter, at den 24-årige havde været ude at køre med pirattaxa hjem fra byen. De to mænd i bilen havde aftalt med ham, at han skulle betale for benzinen. På tankstationen brugte han sit dankort til at betale med og i den forbindelse mistænkes chaufførerne for at have afluret pinkoden og efterfølgende stjålet kortet og hævet penge til sig selv.

- Den her fremgangsmåde, hvor man aflurer pinkoder og stjæler dankort har vi desværre set før, fortæller Jakob Christiansen. 

- Andre gange bliver folk truet til at udlevere penge til pirattaxachaufførerne. 

Signalement

Den unge mand beskriver gerningsmændene i pirattaxaen således: 
De kørte en sort Renault Clio. 

Den ene er 28-35 år, 175-180 cm., sort, kort hår og trimmet skæg, dansktalende, mellemøstlig af udsende men med lys hud. 

Den anden er 25-30 år, 185-190 cm., sort, kort hår, skæg på hagen, dansktalende, mellemøstlig af udsendende men med lys hud. 

Problem i Aarhus

Østjyllands Politi får jævnligt anmeldelser om pirattaxakørsel. 

- Vi ser desværre, at det er et problem, at der kører pirattaxaer rundt især i Aarhus. Unge vil gerne spare penge og tager sådan en i stedet for en almindelig taxa. Desværre oplever vi indimellem, at de bliver snydt eller i værste fald overfaldet, siger Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.   

 - Vi ser det jævnligt i Aarhus i nattelivet i weekenderne og derfor er det også noget vores patruljer holder meget øje med, når de er ude at køre om natten. 

Pirattaxa sager

2. januar 2019: To unge mænd blev lokket ud af en pirattaxa kort efter afgang. Chaufføren skyndte sig hurtigt tilbage i bilen og kørte med mændenes betaling uden at de var kommet til deres bestemmelsessted i Aarhus.  

15. december 2018: To forskellige mænd blev truet til at udlevere store beløb til pirattaxachauffører i Aarhus. Den ene hævede 6000 kr. mens den anden betalte 2100 kr. via mobile pay.

3. december 2018: Ung mand fik afluret pinkode på en tankstation i Randers, mens han var ude at køre i pirattaxa. Da han kom hjem opdagede han, at dankortet var stjålet og nogle tusinde kroner hævet fra hans kort. 

5. november 2018: En 20-årig mand blev taget på fersk gerning og sigtet for at køre pirattaxa. En forseelse, der kan koste 35.000 kr. i bøde, hvis han bliver dømt. 

7. september 2018: Pirattaxachauffør aflurer 27-årig mands pinkode på en tankstation, stjæler dankortet og hæver efterfølgende 22.000 kr. i Aarhus.

1. september 2018: To forskellige mænd fik frarøvet henholdsvis 40.000 og 60.000 kr. efter de havde betalt med dankort i en pirattaxa og efterfølgende havde fået dankortet stjålet i Aarhus. 

Advarsel

Pirattaxaer har været en udfordring i Aarhus siden sommeren 2017, hvor Østjyllands Politi oplevede en stigning i antallet af anmeldelser af sager, der involverede pirattaxaer. Mange var blevet udsat for tyveri eller tricktyveri, mens enkelte havde været udsat for deciderede røverier. 

Efterfølgende lykkedes det politiet at få et par håndfulde langfingrede pirattaxachauffører dømt, men på det seneste har der været en række sager om tyverier og svindel i forbindelse med pirattaxakørsel.

- Vi kan kun advare mod, at man sætter sig ind i en pirattaxa. Det kan ende med at blive en rigtig dyr tur, siger Jakob Christiansen. 

01:11

Allerede i april 2018 advarede Østjyllands Politi mod pirattaxaer.

Luk video