Snyd med plakater

Flere partier valgte at hænge valgplakater op før tid i Aarhus

02:17

1 af 2

Allerede fra morgenstunden buldrede valgtrommerne i hele Danmark. Rygterne om et kommende folketingsvalg havde taget til i styrke. Det måtte være i dag, at det blev udskrevet.

Klokken lidt over 11 skete det. Helle Thorning-Schmidt stillede sig op på talerstolen i Statsministeriet og offentliggjorde budskabet: Danskerne skal til valg den 18. juni.

Der var dog nogen, der ikke kunne vente på denne besked. I timerne op til statsministerens pressemøde begyndte frivillige fra de politiske partier derfor at erobre lygtepælene.

Flere steder i Aarhus blev der hængt valgplakater op på trods af, at valget endnu ikke var udskrevet.

Kampagnekoordinator Thomas Elmgren fra Liberal Alliances Ungdom var en dem, som tyvstartede her til morgen og formiddag.

TV 2 | ØSTJYLLAND konfronterede ham med ophængningen, og her lød svaret, at det er en nødvendighed, hvis man ikke vil sakke bag de andre partier:

- Hvis vi ikke gør det nu, så når vi ikke de gode steder, som så mange taler om, siger han og fortsætter:

- Der er nogen, der har lavet en kultur, der hedder, at hvis alle snyder, så er det okay.

Ifølge Thomas Elmgren er Liberal Alliance langt fra de eneste, der valgte at gå tidligt i gang med ophængningen af plakater:

- Vi fik en melding om, at Socialdemokraterne og Radikale Venstre allerede hang på Strøget og foran rådhuset. Så er det jo det uofficielle startskud.

I videoen øverst i artiklen kan du se nogle af plakaterne blive hængt op før tid og høre Thomas Elmgren fortælle om tyvstarten.