Snup en virtuel rundtur i Dome of Visions

Dome of Visions skal blive et moderne forsamlingshus for debat på Aarhus Havn

Arbejdet med at opføre Dome of Visions på Aarhus Havn er i fuld gang, men nu er det muligt at for en slags forpremiere på bygningen.

Allerede nu kan man nemlig snuppe en virtuel rundtur i den bæredygtige kuppel, som bliver et slags forsamlingshus ved vandkanten i forbindelse med kulturhovedstadsprojektet.

Moderne forsamlingshus for debat
Opførelsen sker i samarbejde mellem Aarhus Kommune og entreprenørvirksomheden NCC samt et hold fra Dome of Visions.

- Aarhus Kommune har en ambition om, at Dome of Visions skal fungere som et moderne forsamlingshus for debat, dialog og kulturliv for byens borgere og brugere. I den ånd giver det god mening at stille ’bygningen’ til rådighed, inden den er bygget i virkeligheden. Samtidig kan man få et indblik i de muligheder, brugen af digitale redskaber giver fremover, siger Torben Justsen, afdelingschef i NCC Danmark, i en pressemeddelelse.

Det bliver en opdateret og nydesignet dome i forhold til den, der stod på havnen i 2013. Den nye dome forventes at stå klar på Aarhus Havn Pier 2 fra sensommeren 2016, og den bliver stående indtil 2018. I den periode skal den blandt andet danne rammen om konferencer og debatter om fremtidens bæredygtige byer og bygninger.

NCC har giver nu aarhusianere forskellige virtuelle muligheder for at få en smagsprøve på Dome of Visions. Det kan du se herunder.

Du kan gå en tur i Dome of Visions her

Du kan også se domen blive opført i 4D her