Sneparken åbner i dag

Arrangørerne har travlt til det sidste

01:08

1 af 2

I dag, fredag, åbner sneparken i Aarhus, og klokken 15.00 kan de første snuppe en tur på ski, snowboard eller kælk på pisterne mellem Musikhuset og Aros.

Derfor har arrangørerne af Aarhus Snowpark travlt med at gøre de sidste ting klar inden den store åbning.

- Vi skal nok nå det, men det er klart at med et projekt med det her omfang, så løber man altid indtil det sidste minut frem til åbningen, men det skal nok blive rigtig godt, og vi står klar til at åbne klokken 15.00, siger Atle Stehouwer, der er projektleder ved Aarhus Snowpark.

Den sidste sne daler derfor fredag formiddag ned fra to store maskiner fra finske Snowtek, som var leverandør af sne til Vinter-OL i Sochi 2014, så der bliver klar til de østjyder, der allerede fredag skal prøve kræfter med de fire pister på hver omkring 100 meter på stedet.

Se: Officielt Aarhus får en snepark

- Man kan forvente en anderledes forlystelse, hvor man kan se og prøve noget, som man ellers ikke kan i Danmark, siger Atle Stehouwer.

Sneparken har åbent alle hverdage fra kl. 10:00-15:00 og igen fra kl. 16.00 til 22:00. Fredag og lørdag er der åbent til kl. 23:00.

Skoler og institutioner kan kommer gratis ind i tidsrummet 10-15 i hverdage, hvis de ringer og booker tid. Ellers kommer det til at koste 30 kroner per person i entré, og så kan liften benyttes gratis. Og ejer man ikke skiudstyr, kan det lejes i sneparken.

Sneparken har åben frem til den 1. januar.

I videoen øverst på siden kan du se hele interviewet med Atle Stehouwer og billeder fra sneparken.