Sneen smelter i skipark

Arrangører kæmper med varme temperaturer

Foto: Marianne Bak Lyberg

- Hver dag er det som at have en usleben diamant, vi skal have rettet til igen.

Så kort kan det siges, når Atle Stehouwer, skal beskrive de udfordringer, som det danske vintervejr i år har givet arrangørerne bag Aarhus Snowpark.

Atle Stehouwer har været en af bagmændene bag projektet, som har betydet, at Aarhus i år har sine egne løjper midt i byen, hvor folk kan stå på ski, snowboard eller kælke.

Desværre har vejret ikke helt artet sig optimalt. Blæst, regn og varme vintertemperaturer har betydet, at dele af området ved Aarhus Snow Park mellem Musikhuset Aarhus og kunstmuseet ARoS er smeltet væk.

- December har opført sig som en efterårsmåned. Det er lidt problematisk, når man har en skipark, siger Atle Stehouwer til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: 3.000 gæster på pisterne

De høje temperaturer for årstiden gør, at sneen smelter hurtigere end snekanonerne kan nå at producere den. Derfor samler den smeltede sne sig i i bunden af området og danner vandpytter.

Også flere steder er sneen ifølge Atle Stehouwer helt sort, fordi regnen får smoggen fra luften til at lægge sig på jorden.

For at kunne give gæsterne en så god oplevelse som mulig, er der flere gange i løbet af dagen driftstop, hvor der bliver arbejdet hårdt på at forebygge nedsmeltningen.

- Det er svært at indfri folks forventninger. Vi kan ikke garantere, at man kan komme til bakken med det samme, siger Atle Stehouwer.

Nu håber han og hans medarrangører, at der kommer frostgrader i weekenden, så gæsterne kan nå at få masser af sne, inden Aarhus Snowpark lukker den 1. januar 2015.