Smuthul i reglerne? Her fester gæsterne til langt efter midnat

Flere barer og diskoteker i Aarhus har opdaget en formulering i reglerne, der betyder, at de festglade gæster kan forsætte festen til langt ud på natten.

Fredag udvides åbningstiderne for serveringssteder over hele landet. 

Det betyder, at man i stedet for at gå hjem klokken 23.00, nu kan fortsætte festen i nattenlivet til midnat. 

Der er bare det ved det, at festen i ugevis allerede har fortsat meget længere. 

Det bekræfter flere barer i Aarhus overfor TV2 ØSTJYLLAND. 

Flere har nemlig opdaget en formulering i reglerne, der betyder, at festglade gæster kan fortsætte til langt ud på natten. Det kræver blot, at de inviterer hinanden og kalder festerne privat. 

Vrimler med tilbud på Facebook

På Facebook vrimler det derfor i øjeblikket med tilbud om fester, der kan vare til langt ud på natten. Tilbud, som folk står i kø for at booke. 

- Nu er der mulighed for at feste hele natten, skriver diskoteket Der Kuhstall, der ligger ved åen i Aarhus, blandt andet i et Facebookopslag. 

Det samme gør diskoteket Zenza og baren Oops, som også ligger ved åen. 

- Jeg kunne i hvert fald godt have haft 5-6 privatfester fredag og lørdag, fortæller Nikolai Trangbæk, der er medejer af baren Oops, hvor man kan booke en privatfest til klokken 03.00. 

VIDEO: Nikolai Trangbæk, der er medejer af baren Oops i Aarhus, forklarer blandt andet, at han ikke er bekymret for at starte en smittekæde med privatfesterne. Ifølge ham er det sikrer at holde festen på baren end derhjemme.

Regeringen mener ikke, reglerne er til fri fortolkning 

På Justitsministeriet hjemmeside hedder det blandt andet, at festen kan forsætte, hvis der er tale om  konfirmations -, studenter og fødselsdagsfester samt ´lignende arrangementer’.

I følge Nikolai Trangbæk er det netop den sidste del af regelsættet, som giver friere rammer for fortolkning. 

- Jeg synes, reglerne er lidt tynde, siger han. 

Overfor TV2 ØSTJYLLAND bekræfter flere restaurations- og barejere, at man ikke kun afholder afholder klassisk bryllupper og konfirmationer. 

Regeringen mener dog ikke, at den lille tilføjelser ´lignende arrangementer’ åbner op for fri fortolkning. 

- Det betyder jo, at der er nogle rammer, hvor man kan diskutere noget elastik i det, men der står jo også, at folk skal kende hinanden i forvejen, og at der ikke er nogle udefra, som må deltage i det her private arrangement, så på den måde synes jeg heller ikke, det giver alle mulige muligheder, siger den østjyske folketingspolitiker Malte Larsen (S) til TV2 ØSTJYLLAND.