Smøgtrængende mand med smørkniv truede dørmand

24-årig mand prøvede lykken to gange

Afhængighed af nikotin kan tilsyneladende føre til uheldig adfærd.

I hvert fald er en 24-årig mand nu sigtet for restaurationsloven, efter at han sent torsdag aften fik et afslag på at låne en cigaret.

Den 24-årige blev så vred over afslaget, at han trak en kniv over for en dørmand udenfor en restaurant på Åboulevarden i Aarhus.

Den 24-åriges vrede blev ikke formildet af, at dørmanden pegede og foreslog, at han kunne købe en cigaret inde i restauranten.

- Han er truende i sin adfærd og siger 'Du skal ikke pege ad mig', siger pressemedarbejder hos Østjyllands Politi Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND.

Dørmand fik nok 

Det hører med til historien, at den kniv, manden trak, var en smørkniv, og at han ikke forsøgte at stikke dørmanden med den.

Efter den kedelige snak med dørmanden forsøgte manden igen at nasse en cigaret. Denne gang hos to unge mænd, der sad ved nogle borde udenfor.

Han spurgte, om de ville give ham en cigaret, mens hans stadig holdt kniven i hånden bagved ryggen.

På det tidspunkt fik dørmanden nok af den nikotinhungrende mand. Sammen med en kollega tog han fat i manden og tilbageholdt ham, indtil politiet kom.

Mild sigtelse

Den 24-årige mand, der var lettere påvirket, blev anholdt og sigtet for restaurationsloven. 

Grunden til, at den 24-årige ikke sigtes for trusler, er episodens karakter.

 - Det er en vurdering, som betjentene træffer ud fra en snak med dørmanden og afhøring af vidner. Den 24-årige bruger ikke som sådan kniven til at true med, og da der er tale om en smørkniv, bliver han ikke sigtet efter knivloven, siger Janni Lundager til TV2 ØSTJYLLAND.

Episoden fandt sted omkring klokken 22.45 torsdag aften. Manden blev ikke kørt til politistationen efter episoden.