Smitsom indisk coronavariant fundet: To daginstitutioner ramt

Der er blevet konstateret smitte med den ekstra smitsomme Delta-variant af coronavirus i Tilst. Det har resulteret i, at to grupper er sendt hjem. Det drejer sig om grupper fra to forskellige børnehaver.

To grupper er lige nu sendt hjem fordelt på to børnehaver i Tilst på grund af fund den ekstra smitsomme Delta-variant af coronavirus fra Indien. Det drejer sig om børnehaverne Æsken og Spilloppen, og det er én gruppe i hver børnehave.

- Heldigvis havde vi valgt i ledelsen at fortsætte vores gruppeopdeling til efter sommerferien på grund af de aktuelle smittetal i Tilst. Derfor er det heldigvis kun en gruppe i hver institution, siger dagtilbudsleder i Tilst, Morten Berg, til TV2 ØSTJYLLAND.

Myndighederne holder særligt øje med Delta-varianten, der betegnes som mere smitsom end de gængse coronavarianter. Ved fund af den indiske coronavariant er det ikke kun nære kontakter, men også nære kontakters nære kontakter, der skal isoleres og testes.

Det er samme udbrud, der påvirker begge afdelinger, og de grupper, som onsdag blev sendt hjem i karantæne, skal alle PCR-testes både i dag, fredag, og på søndag.

- De må komme tilbage igen, hvis den er negativ søndag. Smitten var sidst i huset mandag, men vi håber, at dét, at vi har holdt fast i gruppeopdelingerne, gør, at vi er lykkedes med at inddæmme det, siger Morten Berg.

Personale også sendt hjem

Der er også sendt personale hjem i forbindelse med fundet af Delta-varianten, men kun fra de berørte grupper.

- Det er super heldigt at vi har holdt fast i opdelingen også blandt personale, og jeg råber lidt hurra i mit stille sind. For hvis flere medarbejdere skulle have været i karantæne, så havde det været en kæmpe udfordring at rekruttere vikarer, og vi vil gerne have vores faste ind, siger Morten Berg.

Han håber, at alle tests søndag viser negativ, så alle børn og medarbejdere kan komme tilbage allerede tirsdag.

- Indtil videre er det lykkedes os at inddæmme det.

20210802-141750-7-1404x789we

Stor karriere slutter i OL-semifinale: Sara Slott færdig efter styrt

20210802-141713-L-1920x1079we

play Knust Sara Slott: Det var det værst tænkelige

Endelave ø færge

Nu kommer der nye gratis færgeruter: Her kan du få gratis billetter

20210725-145759-L-1920x1079we

Randers FC møder Galatasaray eller skotter i EL-jagt

20161201-184147-3-1920x1079we

Kvinde truet med køkkenkniv på åben gade: Nu er 20-årig anholdt og sigtet

Viggo Andreasen epidemiolog, RUC

Bagsiden ved færre restriktioner: Ekspert frygter ny smittestigning

Dagens mest læste