Smadret dildo og ananas i snor: Her er de vildeste Airbnb-historier

Der kan ske ting og sager, når man lejer sin lejlighed ud gennem portalen Airbnb. Det kan flere østjyder skrive under på

Flere østjyder har oplevet finurlige ting, når de har haft lejet deres lejlighed ud gennem portalen Airbnb. De involverer en smadret dildo og dåser i snor.

Det er populært som aldrig før at leje sin lejlighed ud gennem udlejningsportalen Airbnb.

I Østjylland er det især aarhusianerne, der benytter sig af muligheden for en ekstra indtjening. Men det kan gå galt.

Sådan lyder det fra flere udlejere, som TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med. Deres vildeste, skøreste og sjoveste historier indebærer sexlegetøj, frugter i snor og våde gardiner.

Læs også Sommeren satte dansk rekord for Airbnb - masser af gæster i Aarhus

For år tilbage lejede journalist Louise Fischer regelmæssigt sin lejlighed i Skejby ud til primært turister, men også en mand ved navn Ole. Han var speciel i den forstand, at han ofte kun lejede lejligheden i få timer eller en halv dag.

Men han betalte altid for en hel, så derfor var han en god kunde, som Louise intet havde imod at leje ud til. Indtil en særlig udlejning for tre år siden som hun næppe nogensinde glemmer.

02:01

VIDEO: I april 2017 talte TV2 ØSTJYLLAND med Anne Lis Toft, der er Airbnb-udlejer i Aarhus. Hun levede af at leje sin lejlighed ud, hvilket mødte kritik fra hoteldirektør. 

Luk video

Ubuden gæster i sexlegetøjet

- Ole skrev til mig for at leje lejligheden et par timer. Jeg skulle ud i byen med en veninde, så det passede mig fint. Jeg spurgte – ligesom andre gange – aldrig, hvad han skulle bruge den til. Det vedkom ikke mig, og den plejede altid at fremstå pæn og ren bagefter, fortæller Louise til TV2 ØSTJYLLAND.

Der var derfor heller ingen betænkeligheder denne dag. Men noget var anderledes, da Louise kom hjem igen, efter at lejeren, Ole, var gået.

Så opdagede jeg, at en dildo havde fået en meget hård medfart. Gummiet var flænset op, som om en havde skåret i den med en kniv. Den var fuldstændig ødelagt.

Louise Fischer, Airbnb-udlejer

- Jeg kunne se på et trykmærke i min seng, at der havde stået noget der. Jeg kiggede rundt i soveværelset og kom på, at det måtte have været en fletkurv, der normalt stod på min reol. I den havde jeg en masse nips og en anden kasse med mit sexlegetøj, griner Louise Fischer.

Og netop kassen med legetøjet gemte på et fund, de færreste ønsker at opdage efter en udlejning. Alt var rodet rundt, og det var tydeligt, at der havde været en ubuden gæst.

Erstattede dildoen

- Og ja, så opdagede jeg, at en dildo havde fået en meget hård medfart. Gummiet var flænset op, som om en havde skåret i den med en kniv. Den var fuldstændig ødelagt, fortæller Louise og fortsætter:

- Jeg blev klar over, at jeg var nødt til at skrive til Ole og spørge, om han vidste noget om det.

Læs også Nu kommer der loft over din Airbnb-udlejning

Lejeren benægtede alt, men indvilligede højst besynderligt alligevel i at erstatte dildoen. Dagen efter lå der 800 kr. i en kuvert i Louise postkasse, og siden har hun aldrig hørt fra Ole igen.

Kunne kun grine af det

En anden udlejer, som vi har været i kontakt med, kan fortælle om en anden spøjs oplevelse.

Anders Rasmussen har gennem flere år lejet sin lejlighed ud i det centrale Aarhus primært til familier på ferie i Smilets By. Blandt lejerne var dog også unge studerende, og en af disse havde tilsyneladende en lidt underlig vane.

Da Anders befandt sig i en lufthavn i Spanien tilbage i september sidste år, blev han nemlig kontaktet af overboen, der havde observeret noget specielt hos lejerne.

Min overbo fortalte, at lejeren sammen med et par andre havde hængt ananas og dåsemad op i snore ned fra tagrenden. Og på en video kunne jeg se, at den var god nok.

Anders Rasmussen, Airbnb-udlejer

- Min overbo fortalte, at lejeren sammen med et par andre havde hængt ananas og dåsemad op i snore ned fra tagrenden. Og på en video kunne jeg se, at den var god nok, fortæller han til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det så helt tosset ud, men var nu bare noget, jeg kunne grine af, lyder det videre fra Anders.

Lejeren havde booket lejligheden tidligere, og var altid yderst sød og omgængelig.

00:08

VIDEO: Anders Rasmussens overbo filmede det sjove optrin på altanen. Se det her. 

Luk video

Gardin brugt som håndklæde

- Der var da heller intet, da jeg kom hjem igen udover et par snore ned fra tagrenden på altanen, fortæller Anders.

Han og Louise er dog langt fra alene med specielle oplevelser som Airbnb-udlejere.

Herunder ses et lille udpluk fra TV2 ØSTJYLLAND Facebook-side og Instagram:

 

 

Ikke sikkert forsikringen dækker

For at undgå for alvor at komme i problemer i forbindelse med en Airbnb-udlejning, skal man tage sine forholdsregler. Sådan lyder det fra juridisk konsulent hos Forbrugerrådet Tænk, Jakob Steenstrup.

- Noget af det vigtigste er at tjekke ens forsikring. Indboforsikringen dækker ikke nødvendigvis tyveri og ødelagte effekter. Det varierer fra selskab til selskab alt efter situationen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Hotelbranche: Airbnb bør tvinges til at indberette til skat

Rent faktisk kan udlejning gennem portalen være en hæmsko i forhold til at få dækket stjålne ting.

- Man har jo inviteret folk ind i ens hjem, og det straffer nogle forsikringsselskaber, forklarer Jakob Steenstrup.

Tro ikke på værtsgaranti

Derudover råder han udlejere til at bruge deres mavefornemmelse og forsøge at danne sig et indtryk af lejerne, selvom det kan være en udfordring gennem Airbnb.

Hvis der kommer en mærkelig forklaring på, hvorfor en person ønsker at leje dit hjem, så skal alarmklokkerne ringe.

Jakob Steenstrup, Forbrugerrådet Tænk

- Hvis der kommer en mærkelig forklaring på, hvorfor en person ønsker at leje dit hjem, så skal alarmklokkerne ringe, lyder det fra eksperten hos Tænk, som samtidig råder udlejere til at være opmærksom på husreglerne.

- Både i ejendomsforeningens og dine egne regler omkring eksempelvis rygning og husdyr. Det er en god idé at forventningsafstemme med lejerne, fortsætter han.

Jakob Steenstrup slår fast, at man ikke blindt skal stole på Airbnbs værtsgaranti, for den dækker langt fra alt, og man kan ifølge ham komme i økonomiske vanskeligheder ved ikke at være sikret ordentligt.