Smadremanden skal være julemand i Aarhus

Der er så småt gjort klar til jul på Bispetorv i Aarhus

01:25

Der er stillet op til julefest på Bispetorv i Aarhus. Her har Søren Østergaard, der til daglig er ejer af Zirkus Nemo dukket op med forlystelser og andet godt til et julemarked midt i byen.

- Vi improviserer et dejligt juleprogram. Der kommer orkestre, der kommer lokale orkestre. Jeg har ikke råd til at hyre mig selv hele tiden, siger Søren Østergaard.

Julemanden kommer i skikkelse af smadremanden i adventssøndagerne. Smadremanden har jeg overtalt til, at han godt vil være julemand, og det bliver sikkert rigtig festligt.

Søren Østergaard.

De fleste, der har set Zirkus Nemo har også stødt på Søren Østergaards figur Smadremanden. Den lettere ubehagelige fynbo med det knap så pæne sprog, som optræder som en del af underholdningen i Zirkus Nemo.

Han kommer til at få en helt central julerolle til julemarkedet på Bispetorvet, fortæller Søren Østergaard:  

- Julemanden kommer i skikkelse af smadremanden i adventssøndagerne. Smadremanden har jeg overtalt til, at han godt vil være julemand, og det bliver sikkert rigtig festligt. 

Hvis man er modig nok, så kan man møde denne fyr i løbet af december i Aarhus, når Søren Østergaard træder ind i rollen som Smadremanden. Foto: Henning Bagger - Scanpix

Kender man ikke i forvejen Smadremanden, så er der rig mulighed for at danne sig et indtryk i løbet af juletiden, hvor man kan komme ned og hilse på ham.

- Jeg tror i hvert fald Nemo folk de kender ham rigtig godt. Og de andre kan komme ned og hilse på ham og løbe skrigende væk eller forelske sig i ham. Jeg ville nok ikke forelske mig i ham, men det er der altså mange der gør. Folk kan godt lide at blive svinet til. Og han sviner folk til. Han har gaver med til både børn og voksne, om man så kan lide de gaver, det skal jeg ikke kunne sige, men han har gaver med, siger Søren Østergaard.

Jul i Aarhus

Zirkus Nemos juleunivers på Hjul, som det bliver kaldt indtager Bispetorv helt frem til den 22. december, men det er ikke det eneste, som man kan opleve i det centrale Aarhus.

I forlængelse af juleuniverset på Bispetorv er der nemlig også sat et europæisk julemarked op

- På Store Torv og Lille Torv er det europæiske julemarked, hvor cirka 15 forskellige europæiske lande er repræsenteret, så det vi rigtig gerne vil skabe, er en hyggelig og mangfoldig julestemning på alle de her tre centrale torve, som ellers har ligget øde, forladte og mørke hen i vintermånederne, siger Direktør i Aarhus City Forening, Claus Bech.

Hør mere om julemarkedet øverst i artiklen