Små dyr med store kræfter: Islændere dyster til DM i alrid

I denne weekend viser islandske heste sig fra frem deres både beskidte, men også viljestærke side

Kraftfulde islandske heste og dygtige ryttere. Det er kombien bag weekendens DM i alrid, der tester makkerparrene i fem discipliner inden for hestesporten. I år afvikles mesterskaberne ved Vilhelmsborg-skovene syd for Aarhus.

Alrid viser de små islandske hestes imponerende alsidighed, da hele fem discipliner skal mestres – udholdenhed, terrænlydighed, lydighed, gangarter og hurtighed. En af rytterne til stævnet er Mette Koefoed fra Ringkøbing.

Der er mange forhindringer, som skal forceres under DM i alrid. 
Der er mange forhindringer, som skal forceres under DM i alrid. 

- Det er altid spændende – vi ved aldrig helt, hvad der sker. Man har spænding i maven, især på nummer 2 rute får man et adrealinkick, siger Mette Koefoed til TV2 ØSTJYLLAND.

Cirka 70 heste deltager i weekendens DM, og landskabet nær Vilhelmsborg ved Beder er ideelt til afviklingen. Om end de seneste dages uvejr giver rytterne og deres islændere ekstra udfordringer.

quote Man får virkelig et kick. Efter en terræntur er man helt oppe at køre. Det er virkelig fedt.

Mette Koefoed, rytter

Vandmasserne i Giber Å er eksempelvis noget af en opgave for deltagerne. Men alligevel synes den lokale klub, at mesterskaberne forløb planmæssigt under første dag lørdag.

- Det er fedt, at der er så god konkurrenceånd. Alle hjælper hinanden, om det er dem, der har redet i mange år, eller dem der er med for første gang. Der er altid nogen, som vil hjælpe og komme med fif og gode råd, forklarer formand for den lokale klub Toppur, Pia Jakobsen.

Og det vestjyske makkerpar Mette Koefoed og hesten Stefnir var godt tilfreds efter en tur i det barske terræn.

- Man får virkelig et kick. Efter en terræntur er man helt oppe at køre. Det er virkelig fedt, sagde hun lørdag eftermiddag.

Du kan se mere fra DM i alrid i tv-indslaget øverst i artiklen.