Slut med store afslag i prisen på ejerlejligheder

Meget tyder på, at tre års uafbrudte prisfald på ejerlejligheder i Århus så småt er ved at ebbe ud

Gennem 2009 der på landsplan sket et tydeligt nedslag i prisen, som sælgerne har været parat til at give for at komme af med deres lejlighed. Det skriver Søndagsavisen.

- Tiderne, hvor køberne kunne boltre sig i til-salg skilte, er ved at være slut på lejlighedsmarkedet. Udbuddet er faldet, og det betyder flere sælgere med is i maven, siger kommunikationschef i home, Niels H. Carstensen.

Home har set på, hvor stort et nedslag i prisen, sælgere af ejerlejligheder har givet i de største byer i 2009. Og her er der sket et betydeligt skred, når man sammenligner 1. og 2. halvår.

Således gav sælgerne i København i gennemsnit et samlet nedslag på 320.000 kroner i første halvår fra lejligheden blev sat til salg til køberen havde sat sin underskrift. Ser man på de lejligheder, der blev solgt i andet halvår, var nedslaget skrumpet til blot 200.000 kroner.

Billedet er det samme i andre storbyer som Århus, hvor nedslaget er faldet fra 170.000 kroner til 137.000 kroner og Odense, hvor det er gået fra 190.000 kroner til 165.000 kroner.

- I dag bliver der især givet nedslag på de større lejligheder over 90 kvadratmeter, mens de attraktive 2 og 3 værelses lejligheder i stigende grad handles til eller tæt på prisen, siger Niels H. Carstensen.

Nye tal fra Boligsiden.dk viser da også, at der er kommet godt gang i salget af ejerlejligheder. Således bliver hver sjette ejerlejlighed i København nu solgt inden for en måned, mens hver anden står til salg i højest tre måneder.

Kilde: Søndagsavisen