Slut med kolde hænder: International succes med østjysk opfindelse

En aarhusiansk virksomhed er kommet på verdenskortet ved at sørge for varme hænder foran computeren.

E-sport er blevet mere og mere populært, og dermed er kolde hænder blevet et større problem.

Selvom man får varmen af at dyrke de fleste sportsgrene, gælder det ikke på helt samme måde i e-sport. Her sidder man som regel meget stille, og selvom e-sportspillerne med stor sandsynlighed er ret hurtige til at bevæge fingrene hen over et tastatur eller flytte rundt på musen, så bliver særligt deres fingre kolde under kampe.

I takt med at e-sport er blevet større, er flere og flere spillere blevet mere opmærksomme på årsager som hæmmer deres præstation. Spillerne har haft kolde hænder i mange år.

Envavo

Det problem har den aarhusianske hardware virksomhed Envavo dog løst. De er kommet på at skabe en infrarød håndvarmer, som regulerer blodcirkulationen i hænderne, og dermed kan e-sportsspillerne altid holde varmen i hænderne, selvom de spiller i timevis ad gangen.

Jakob Nielsen har valgt e-sport på Klank Efterskole.

- I takt med at e-sport er blevet større, er flere og flere spillere blevet mere opmærksomme på årsager som hæmmer deres præstation. Spillerne har haft kolde hænder i mange år, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. Selvom Envavo altså nu har opfundet en anordning, der hele tiden holder deres fingre varme, gnider de sig nok alligevel lidt i hænderne.

Læs også Unge gamere bliver trænet som sportsstjerner

Netop nu bliver deres opfindelse repræsenteret på verdensplan. Den er nemlig med til at varme hænder i den internationale e-sportsturnering 'Intel Extreme Masters Counter-Strike turnering'. Netop den turnering vandt det danske e-sportshold 'Astralis' sidste år. 

- Da vi startede virksomheden var det noget af de, vi tænkte, at det kunne være fedt at lave et produkt, der gjorde en forskel, og så er det ret fedt, at vi nu har mulighed for at stå på scenen til den største turnering, siger direktør i Envavo, Mads Sørensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Kolde hænder i kælderen

Det var i en kælder tilbage i 2016, at den ene af de to direktører i Envavo kom på idéen. Han spillede selv meget computerspil, og frøs altid sine fingre, så de to unge kammerater satte hovederne i blød.

- På det tidspunkt læste vi begge to et iværksætterifag på Erhvervsakademiet, og vi vidste, at problemet med kolde hænder var ret udbredt i e-sportsverdenen, så vi tænkte det hele igennem, siger Mads Sørensen.

VIDEO: Feriecamp og e-sport skal hjælpe udsatte.

Produktet er blevet efterspurgt af de største esportshold i verden, hvilket har resulteret i vækstende omsætning for den lille startup virksomhed, fortæller direktøren.

- vi har allerede nu solgt over 1100 håndvarmere på knap et år, selvom vi ikke har gjort noget for at promovere den, siger Mads Sørensen.

Ifølge virksomheden har man før prøvet at komme problemet til livs gennem varmeposer og lignende løsninger, men det har aldrig givet en optimal tilfredsstillelse hos e-sportsspillerne.

Læs også Nu er der E-Sport på skoleskemaet i Hammel

Ikke kun til computerspillere

Selvom Envavo i første omgang fandt på idéen til en håndvarmer til brug i e-sporten, er det dog ikke udelukkende computerspillere, der kan få gavn at opfindelsen. Produktet henvender sig nemlig til alle, der sidder foran en computer.

Førhen sad jeg bare og spillede med mine venner for sjov, siger Jakob Nielsen. Men jeg ville gerne have noget lidt mere seriøst indover.

Jakob Nielsen, e-sportselev

Envavo har testet deres produkt hos kontormedarbejdere som også tilbringer meget tid foran skærmen. Den kompakte håndvarmer er testet hos kontormedarbejdere og skaber stor tilfredsstillelse hos respondenterne, da de føler de kan arbejde mere effektivt og komfortabelt.

- Vi har stadig produktet i pre-order lige nu, men inden for den næste måned skulle vi gerne have varer på lageret og klar til at sende ud til alle, siger direktør Mads Sørensen.

Læs også Efterskole fylder 150 år: - Vi er en lille brik i historien

E-sport på efterskole

Selvom computerspil tidligere kun hørte til på drengeværelser i fritiden, er situationen i dag dog helt anderledes. Tidligere har TV2 ØSTJYLLAND fortalt, at blandt andet Klank Efterskole nu har sat e-sport på skoleskemaet.

-  Førhen sad jeg bare og spillede med mine venner for sjov, siger Jakob Nielsen. Men jeg ville gerne have noget lidt mere seriøst indover. Det får man her på efterskolen, fortalte Jakob Nielsen der er elev på Klank Efterskole, til TV2 ØSTJYLLAND i november.

Læs også Undersøgelse: Forældre bør ikke bekymre sig om børns tid foran computeren

Sidste år kunne efterskolen fejre 150-års jubilæum, og til trods for en lang historie og mange traditioner, er det ifølge forstanderen vigtigt at man omstiller sig for at følge med tiden.

- Ting, der var moderne for 20 år siden, er ikke in i dag, fortalte forstander på Klank Efterskole, Klaus Larsen, sidste år til TV2 ØSTJYLLAND.

03:15

VIDEO: En af landets ældste efterskoler i Klank ved Galten fejrede sidste år intet mindre end 150-års jubilæum. 

Luk video