Slut med genindlæggelser

Ældre får besøg af sygeplejerske og egen læge

01:45

1 af 2

Alt for mange ældre ryger ind og ud af hospitalet. Derfor får særligt sårbare ældre patienter nu mulighed for at få besøg af hjemmesygeplejerske og egen læge efter de er kommet hjem fra hospitalet.

- Det skal være trygt at komme hjem igen efter en hospitals-indlæggelse. Derfor sætter vi ekstra fokus på, at borgeren oplever, at der er sammenhæng mellem indlæggelsen på hospitalet og udskrivelse til hjemmet. Det vigtigste for os er, at vi kan forebygge opslidende genindlæggelser og dermed understøtte borgerens helbred og livskvalitet, udtaler fungerende rådmand for Sundhed og Omsorg, Thomas Medom (SF) i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Næsten en fjerdel af alle svagelige ældre patienter over 78 år kan undgå opslidende genindlæggelser på hospitalet, hvis de i stedet får opfølgende hjemmebesøg.

Den mulighed får de nu, og bag besøgene står Aarhus Universitetshospital, Aarhus Kommune, og byens praktiserende læger.

- Personlige omkostninger ved genindlæggelserne vejer tungt, men det spiller bestemt også ind, at der samfundsøkonomisk er en gevinst ved at undgå genindlæggelserne, siger Anders Kühnau (S), der er formand for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Midtjylland.

DSI har opgjort erfaringer fra opfølgende hjemmebesøg i den vestlige del af Region Midtjylland. De viser, at kommunerne kan spare i gennemsnit 12.688 kr. per borger, hvis det lykkes at undgå genindlæggelser, mens der er en beskeden merudgift for regionen ved ordningen.

Se mere i indslaget ovenfor.