Skyder millioner i Gellerup

Vil bygge 400 boliger og et erhvervsområde med butikker

01:49

1 af 2

En stor privat investor lægger nu et trecifret millionbeløb i Gellerup. Det er kredsen bag supermarkedskæden Rema1000, der køber en stor attraktiv byggegrund ud til Ringvejen af Brabrand Boligforening.

Det er områdets beliggenhed ved Ringvejen, der har begejstret direktøren for Reitan Ejendomsudvikling så meget, at der nu er lavet en købsaftale med Brabrand Boligforening om den 60.000 kvadratmeter store grund.

- Vi vil lave boliger, og så vil vi lave erhverv med handel som primært formål, siger Stephan Sørensen, der er direktør i Reitan Ejendomsudvikling.

Han fortsætter:

- Vi kunne forestille os en mængde forskellige butikker. Det kunne være dagligvarebutikker, større udvalgsvarebutikker og det kunne også være nogle særlig pladskrævende butikker. Det er noget, vi skal diskutere sammen med Aarhus Kommune og fastlægge sammen med kommunen og Brabrand Boligforening.

Det er lokale arkitekter, der skal tegne stregerne, men endnu har Aarhus Kommune ikke en lokalplan klar for området.

- Når man udvikler sådan nogle store arealer, der har en beliggenhed som her, med stor bevågenhed for kommunen, så vil det altid være i et samarbejde mellem kommunen, os og udvikleren, siger Ole Bech, projektleder i Brabrand Boligforening.

Brabrand Boligforening forventer, at der går op til tre år, før Aarhus Kommune har en ny lokalplan for området er klar.

Du kan se mere om planerne i tv-indslaget øverst på siden.