Skydegal mand løsladt i Århus

34-årig mand slap for varetægtsfængsling, selv om han skød 40 gange mod cykelhold. Massør ramt tre centimeter fra øjet.

Genrefoto. Foto: Jakob Schjødt-Pedersen TV SYD (Arkivfoto)

En skydegal mand fra Århus kan igen gå frit på gaden. Manden skød vildt med et luftgevær, da cykelløbet "2 dage ved Århus" sluttede søndag. Men det til trods undlod politiet at fremstille manden i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, fortæller vagthavende ved politiet i Århus mandag.

Manden skød godt 40 gange, og et af skuddene ramte en massør fra cykelholdet Team GLS i ansigtet. Massøren var tæt centimeter fra at miste synet. Netop Team GLS havde kort forinden haft en sammenstød med den rasende mand, oplyser holdet til hjemmesiden feltet.dk.

Rocker lignende type truede deltagerne

- Efter løbet kom der en rocker lignende type over til os og begyndte at råbe og skrige om, hvem det var, som havde sagt noget til ham, da han var kommet kørende i sin bil. Ingen af os vidste noget om det, og vi var ikke helt trygge ved situationen, for han var meget truende, siger en af deltagerne til hjemmesiden www.feltet.dk.

- Derefter gik han igen, men kom så tilbage og startede forfra. På et tidspunkt siger en af vores ryttere, at nu må han gerne stoppe, hvilket resulterer i at går hurtigt hen mod ham.

Kort efter affyrede den 34-årige 40 skud fra sin lejlighed på Bavnebakken i Hasselager sydvest for Århus. Da politiet i forbindelse med anholdelsen ransagede hans lejlighed fandt man foruden luftgeværet to butterflyknive, en springkniv og 20 gram hash.