Skulle have stået klar til sommer: Nu er ny skole udskudt i flere år

Oprindeligt skulle der stå en ny folkeskole klar i Nye til skolestart denne sommer, men i to omgange er byggeplanerne udskudt, så forældre og børn nu må vente til 2026.

Forældre og børn i området omkring Elev og Nye lige nord for Aarhus må finde endnu en portion tålmodighed frem, for der kommer til at gå yderligere to år, før en ny skole står klar i Nye.

Det bekræfter skoleleder på Elev Skole og Hårup Skole Jens Mathiasen over for TV2 ØSTJYLLAND, efter at han også har orienteret forældre og elever via skolernes system Aula.

- Det er den anden udsættelse, siger Jens Mathiasen og forklarer, at skolen i Nye efter den oprindelige plan faktisk skulle have stået klar til åbning i august i år.

Siden blev planerne udskudt til 2024, og nu skubbes udsigterne til dansk og matematik i Nye i yderligere to år til 2026.

Det udsatte skolebyggeri skyldes ifølge skolelederen, at der er behov for endnu en gang at kigge på lokalplanen for Nye, efter at en ringvej er blevet flyttet. En opgave, der ikke hører under skolen, understreger han.

Sådan skal skolen efter planen se ud i fremtiden.
Sådan skal skolen efter planen se ud i fremtiden. Foto: Edit (visualisering) og privatfoto

Møde på tirsdag

Det er til gengæld skolens opgave at finde klasselokaler og andre faciliteter til et voksende børnetal. Lige nu har skolen i Elev færre end 200 elever.

- I 2026 siger prognosen, at vi har 500 børn, forklarer Jens Mathiasen, der har indkaldt interesserede til en orientering tirsdag den 31. maj i gymnastiksalen på Elev Skole.

- Den store hurdle i det her er, at folk er begyndt at flytte til den nye by herude, så det er en logistisk udfordring, hvad vi gør de kommende år, siger Jens Mathiasen, der blandt andet lufter, at barakker kan blive en løsning de kommende år.

- Kan vi få plads til barakker, er det ganske fint, for det plejer at være okay forhold, men vi skal bare finde ud af, hvor pokker vi kan placere dem, siger skolelederen og bemærker, at det ikke kun handler om klasselokaler, men også om faciliteter til personalet, ligesom der også skal være udearealer til eleverne.

quote Den store hurdle i det her er, at folk er begyndt at flytte til den nye by herude.

Jens Mathiasen, skoleleder, Elev og Hårup skoler

Siden 2017 har skolerne ifølge skolelederen arbejdet på at samle deres elever på én samlet adresse i Elev og Nye. En udfordring, der nu er skubbet to år længere ud i fremtiden.

Er du flyttet til Nye og har børn, der skal starte i skole de kommende år, hører vi gerne fra dig. Skriv til TV2 ØSTJYLLAND på tip@tv2oj.dk