Skulle have ringet efter hjælp: Person slukker selv brand og ender på skadestuen

En kopimaskine brød onsdag eftermiddag i brand i en kontorbygning. I stedet for at tilkalde brandvæsenet, slukkede en person på stedet selv branden. Personen er kørt på skadestuen efter at have indåndet røg.

Når der udbryder brand, kan det være en god idé at benytte forskellige former for brandslukningsudstyr for at forhindre branden i at udvikle sig. Også selvom man ikke er trænet i at slukke ildebrande.

quote I denne her situation med kraftig røg skulle man have ladet den være og ringet efter brandvæsenet med det samme.

Bjørn Christensen, operationschef ved Østjylland Brandvæsen

Men så snart man udsætter dig selv for fare, skal man i stedet forlade bygningen og tilkalde brandvæsenet.

- Alle brande starter i det små, og kan man nå at gøre noget for at slukke den, skal man selvfølgelig det. Men så snart det har udviklet sig til en større brand med meget røg, skal man ikke selv løbe ind og forsøge at slukke den, siger Bjørn Christensen, operationschef ved Østjylland Brandvæsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

- Man må aldrig udsætte sig selv for fare.

Men det var lige præcis det, der skete da en kopimaskine onsdag brød i brand i en kontorbygning på Holmstrupgårdvej 11 i Brabrand.

Her reagerede en person på stedet ved selv at slukke branden. Men da branden allerede udviklede en kraftig røg, var det en farlig beslutning.

- I denne her situation med kraftig røg skulle man have ladet den være og ringet efter brandvæsenet med det samme, siger Bjørn Christensen.

Det lykkedes personen at slukke branden uden hjælp, men da der fortsat var meget røg i bygningen, blev Østjyllands Brandvæsen tilkaldt.


Personen, der slukkede branden, er kørt med ambulance på skadestuen efter at have indåndet den giftige røg. Brandvæsenet er onsdag kl. 18.30 fortsat i gang med at tømme bygningen for røg.

- Det sker jævnligt, at folk selv forsøger at slukke en brand. Det er en naturlig reaktion. Derfor er der også mange småbrande, vi aldrig hører om. Men i dette tilfælde har der været for meget røg, og det har været farligt for personen selv at slukke branden, siger operationschefen.