Andrea kan hverken synge eller danse - nu skal hun være musicalstjerne

Musicalsuccesen Dirty Dancing havde fredag aften premiere på ny i Musikhuset i Aarhus. Andrea Vagn Jensen havde dog aldrig troet, at hun skulle spille med.

Musicalen Dirty Dancing om Baby og danseinstruktøren Johnny og deres kærlighed var for fem år siden én af de største publikumssucceser i Danmark nogensinde.

Derfor gentages succesen nu. Fredag aften blev premieren spillet i Musikhuset i Aarhus - og endda med en helt ny skuespillerspire på scenen i rollen som Marjorie Houseman, der er mor til den unge Baby. 

Og rollen kom da også lidt ud af den blå luft. Andrea Vagn Jensen havde i hvert fald aldrig troet, at hun skulle sidde med manuskriptet til en musical mellem hænderne, før hun en dag blev ringet op og tilbudt en rolle.

- Jeg ikke bare tænkte, men jeg sagde også, I må have ringet forkert. Jeg kan jo ikke synge, fortæller Andrea Vagn Jensen til TV2 ØSTJYLLAND. 

Men hun greb alligevel chancen. 

- Jeg var i tvivl, men så tænkte jeg, at man skal prøve alting en gang i livet, og så får jeg prøvet det. Og det tænkte jeg kunne være meget sjovt, siger hun. 

Andrea Vagn Jensen har rødder i både Odder, Djursland og Aarhus, og derfor er hun også med den nye rolle vendt tilbage til det østjyske. 
Andrea Vagn Jensen har rødder i både Odder, Djursland og Aarhus, og derfor er hun også med den nye rolle vendt tilbage til det østjyske. 

 Vigtigt med underholdning i en coronatid 

Premieren har siden foråret været sat på hold på grund af corona.

Men mundbind og hyppige corona-test har muliggjort at Andrea Vagn Jensen – og alle de andre skuespillere -i aften kunne rykke op på scenen.

- Det er vanvittige tider, og det føles også nogle gange helt sindssygt, at vi laver så stor en forestilling, hvor der også skal så mange mennesker ind hele tiden, men samtidig er det også vigtigt, at der er noget, man kan gå ind og grine, græde og blive underholdt af netop i den her tid, siger Andrea Vagn Jensen. 

De nye restriktioner lader ikke til at få konsekvenser 

På fredagens pressemøde med Mette Frederiksen (S) blev det dog meldt ud, at der fra næste uge kommer nye corona-restriktioner, og de rammer altså også kulturlivet - i hvert fald med krav om mundbind fra torsdag. Det lader dog ikke til, at gå ud over spilleplanen. 

- Som vi har forstået det, så får de nye retningslinjer ikke konsekvenser for, om vi kan spille Dirty Dancing The Musical. Så vi forventer, at vi kan spille som planen, lyder det fra Thomas Råhlin, der er presseansvarlig hos Musikhuset, til TV2 ØSTJYLLAND fredag aften. 

- Vi overholder Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og det betyder, at vi sørger for god afstand, hyppig rengøring, og at der er rigeligt sprit tilgængeligt, så vi kan opretholde en høj hygiejne, siger han. 

Coronatest Region Midt 20.08.2020

Corona-opdatering: 1603 nye smittede med coronavirus

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Skærmbillede 2020-12-04 kl. 13.01.54

Mette Frederiksen: - Vi kan ikke danse rundt om juletræet, som vi plejer

Hornslet Skole pavillon

By med vokseværk får ny skole: Her skal den ligge

blæst blæsevejr gråvejr

Endnu en gråvejrdag i vente - men det bliver mildere

smartphone telefon mobiltelefon

30-årig anholdt i sag om omfattende svindel mod ældre