Skruer op for forventningerne

Vestas har stærk vind i ryggen og kan opjustere forventningerne til hele årets regnskab

Foto: Colourbox

Efter en særdeles god start på året kan vindmøllegiganten Vestas sætte forventningerne op til det regnskab, der skal gøres op, når 2015 er omme.

Efter tre måneder med fart på, hvor Vestas har overstrålet analytikernes forventninger, venter selskabet nu en omsætning i år på knap 56 milliarder kroner mod tidligere ventet 48,5 milliarder kroner, oplyser Vestas.

- Dette har været et historisk stærkt første kvartal på omsætning, marginer, ordreindgang og afkast på investeret kapital, siger selskabets koncernchef Anders Runevad i meddelelsen.

- Resultaterne for første kvartal bekræfter på ny, at Vestas gør store fremskridt mod at indfri vores målsætninger om lønsom vækst, og at vi er i en meget stærk position i en ellers særdeles konkurrencepræget branche, tilføjer han.

Se: Ny amerikansk ordre til Vestas

Vestas hæver samtidig forventningerne til den såkaldte overskudsgrad, som er driftsresultatet i forhold til omsætning, fra 7,0 til 8,5 procent, og frie pengestrømme opjusteres fra knap 30 milliarder kroner til knap 45 milliarder kroner.

Ifølge Jacob Pedersen, der er senioranalytiker i Sydbank, er det et "virkelig stærkt" regnskab fra Vestas.

- Det er en ekstrem stærkt treenighed i form af bedre resultat, højere omsætning, stærke pengestrømme, god udvikling i serviceforretningen, og så bliver det hele krydret med en opjustering. Det er stærkt over hele linjen, siger han til Ritzau Finans.

På forhånd ventede et udvalg af otte analytikere, der følger Vestas, at resultatet før skat ville lande på knap 228 millioner kroner. De forventninger overstrålede Vestas, som fik et resultat før skat på omkring 567 millioner kroner i første kvartal.

Ifølge Ritzau Estimates havde analytikerne ventet en omsætning i første kvartal på lige omkring 10 milliarder kroner, men Vestas landede på en omsætning på 11,3 milliarder kroner.