Skraldemænd skøjter af sted

- Husk at rydde sne og salte indkørsler

Anden juledag er ikke helligdag for alle. I Aarhus Kommune er dagen i dag arbejdsdag for byens skraldemænd.

De skal rundt og tømme de mange skraldespande, som er fyldt op med resterne fra julen.

For mange af skraldemændene er det dog en noget farlig bedrift. Flere steder er der så spejlglat, at det nemt kan ende med et brækket ben eller arm, lyder det fra Jan Hammer, som er ansat hos Miljøteam og medlem af Brancheklubben for Renovationsarbejdere i Danmark:

- Nogle steder er der så glat, at vi render rundt på rent is. Vi vil jo gerne helskindede hjem, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skraldemændene har i dag kørt rundt i Aarhus og bydelene omkring, og her er billedet det samme: Folk har enten slet ikke ryddet sne og saltet vejen - ellers har de kun gjort det helt ude ved vejen.

Ifølge Jan Hammer skyldes det formentlig, at folk slet ikke er opmærksomme på, at affaldet bliver hentet i dag, at de er for dårlige til at gøre vejen sikker eller at de ikke tænker over, at skraldemændene nogle steder skal hente affald helt henne ved huset.

- I et villaområde med 50 huse var der typisk kun ryddet sne og saltet ved 10 af husene, siger Jan Hammer.

Nu håber skraldemændene, at folk vil blive mere opmærksomme, så deres arbejde bliver lettere i morgen. I Aarhus Kommune bliver der også hentet affald i morgen samt mandag og tirsdag inden nytår.

I for eksempel Odder Kommune har skraldemændene derimod fri i dag.