Skræk-dag i Tivoli: Vejret holder gæsterne væk

Søndag havde både Tivoli Friheden og Skandinavisk Dyrepark syv gange færre besøgende end der var budgetteret med

02:08

Pølserne bliver skamstegte på grillen og kaffen bliver kold i både Tivoli Friheden og Skandinavisk Dyrepark i de her dage.

Vejret har straffet de to østjyske turistattraktioner temmelig hårdt denne sommer.

En dag som i går (søndag, red.) var skrækkelig.  Det værste mareridt som forlystelsespark, siger Henrik Olesen, der er direktør i Tivoli Friheden, til TV2 ØSTJYLLAND. 

Læs også Regnen er nu nået Aarhus: 20 mm nedbør på tre timer

Men skrækkelig, ligefrem? Er det ikke blot en overdrivelse. Faktisk ikke. Tivoli Friheden havde søndag budgetteret med 4.000 gæster i løbet af dagen. Et realistisk niveau, blev det vurderet. Regnen ville noget andet, og den samlede total lød på 600 gæster.

Et billede de også kunne genkende hos Skandinavisk Dyrepark.

Læs også VIDEO: Nu vælter regnen ned over Østjylland

Der var langt mellem gæsterne, det må man sige. Det var en rigtig skoddag, når man har en udendørsattraktion, siger direktør Frank Vigh-Larsen til TV2 ØSTJYLLAND.

I Skandinavisk Dyrepark var der kun 100 gæster i løbet af dagen. Der var kalkuleret med 700 besøgende.

Netop på grund af det ustabile sommervejr er Tivoli Friheden nu begyndt at udvide åbningstiden til eksempelvis også at indbefatte julen – og det er der stor succes med. 

Læs også Julesucces får Tivoli Friheden til at udvide åbningstid

Vi har åbent til jul, og der har folk et andet forhold til vejret, der må der gerne være noget nedbør fra oven i form af noget sne, siger direktør Henrik Olsen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.