Skovgårdsparken er strøget af ghettolisten: Parviz risikerer stadig at miste sin bolig

Skovgårdsparken blev fjernet fra ghettolisten og troede kort, det reddede boligerne, men politikerne fastholder nedrivningen af boligblokke.

Glæden var kort for Skovgårdsparken i det vestlige Aarhus, der tirsdag kunne juble over, at deres mange indsatser var lykkedes, og dermed var boligområdet strøget fra den nye ghettoliste.

Det viser sig nu, at byrådet i Aarhus fastholder, at en del af lejlighederne i området skal jævnes med jorden.

quote Kommunen kan ikke forlange nedrivninger

Keld Albrechtsen

Aarhus Kommunes byråd har nemlig en helhedsplan, om at forbedre området omkring Skovgårdsparken, og byrådet ser stadig nogle udfordringer, selvom kriminaliteten er dalende.

- Det er værd at anerkende, at det er gået den rigtige vej, når det handler om kriminaliteten i området. Men der er stadig en ungdomskriminalitet i området, som er seks-syv gange højere end i resten af Aarhus, og der er stadig en lav tilknytning til arbejdsmarkedet i området, så vi kan ikke tillade os at lade være med at gøre noget, siger borgmester i Aarhus Kommune Jacob Bundsgaard (S).

Flere aarhusianere vil altså miste deres bolig, og en af dem er Parviz Barekzay, som til dagligt får SU som studerende og nyder at bo i Skovgårdsparken.

- Jeg synes personligt, at det er meget stressende, at man ikke ved, hvornår de har tænkt sig at rive det ned. Det er billige boliger især for studerende som mig, og hvis jeg skal lede efter en bolig i Aarhus C, bliver det ret dyrt, siger Barek Zay Parviz.

quote Borgemesteren må selv ud at overbevise beboerne om, at det er en god ide

Keld Albrechtsen

Kommuen kan ikke forlange nedrivning 

Det er ikke kun beboerne, der står uforstående tilbage i forhold til, hvad Jacob Bundsgaard og byrådet ønsker, det gør Brabrand Boligforening også, hvor Keld Albrechtsen er formand.

- Jeg er en anelse forbløffet over de meldinger, der kommer fra Rådhuset, fordi loven siger meget klart, at når vi ikke er på ghettolisten, så kan kommunen ikke forlange nedrivninger, og vi har hele tiden ment, at det var uden begrundelser. Vi har trygge beboer og et område, hvor folk trives, fortæller Keld Albrechtsen.

Boligforeningen mødtes med Jacob Bundsgaard og byrådet i foråret, hvor byrådet forklarede, at de havde et forslag om en helhedsplan.

- Vi sagde til dem, at sådan en helhedsplan skal godkendes på beboermøde, og når vi ikke længere er på ghettolisten, så skal man have beboerne med. Så skal borgemesteren selv ud at overbevise beboerne om, at det er en god ide, siger Keld Albrechtsen.

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

inger_kjaer_hoejbjerg_0

Vildskov vækker følelser: - Debatten har en hård og uforsonlig tone

Slik-drenge

play Da nattelivet lukkede ned, blev de slik-pushere

20201026164010681_1000.jpg

Overlæge forbereder sig på flere smittede: - Formentlig mindre mandefald denne gang

Skærmbillede 2021-02-26 kl. 13.08.45

Kommune indfører særlige corona-tiltag ved populær bro

politibil

Politiet offentliggør billeder af mistænkt efter røveri