Skovbakken tæt på sensationen

Tabte til Brøndby i den forlængede spilletid

Skovbakken var på en hård opgave på Brøndby Stadion. Ikke desto mindre tvang aarhusianerne de tidobbelte danske mestre ud i forlænget spilletid. Foto: Fra Facebook

Skovbakken var onsdag aften tæt på at skabe en pokalsensation i fodbold.

Desværre for den aarhusianske 2. divisionsklub lykkedes det ikke at besejre Brøndby og dermed spille sig videre i pokalturneringen.

Officielt havde Skovbakken hjemmebane, men Brøndby havde hjemmebanefordelen i praksis. Men selv på den københavnske vestegn formåede Brøndby først at hente en spinkel 2-1-sejr mod a. divisionsklubben efter forlænget spilletid.

Dermed er Brøndby klar til kvartfinalerne og holder liv i drømmen om en pokaltriumf i sæsonen, hvor mesterskabet er meget langt væk.

Trods sejren udstillede kampen Brøndbys spillemæssige krise. På den mildest talt elendige bane havde Brøndby svært ved at udfolde sit kombinationsspil langs med græsset, men en tidlig scoring gav dog holdet ro.

Johan Elmander, der vendte tilbage efter en skade, viste stort overblik, da han i ellers god scoringsposition satte en endnu mere fri Christian Nørgaard op til scoring efter 11 minutter.

Brøndby havde godt styr på kampen, men uden at udrette noget synderligt offensivt.

Som minutterne gik, fik Skovbakken-spillerne fornemmelsen af, at de kunne være med, og de bevægede sig til tider op i Brøndby-feltet.

Se: Cirkus Brøndby på besøg

17 minutter efter pausen gav det bonus. Henrik Brodersen headede perfekt et hjørnespark ind i det lange hjørne uden chance for Brøndby-keeper Lukas Hradecky.

Ariel Nunez blev sendt på banen for Brøndby, og han gav ny energi til offensiven. Han havde et par store chancer, som burde have været omsat til sejrsmål.

Omvendt havde Skovbakken også forsøg på mål, og Hradecky var tæt på at blive snydt af et langskud, der tog et underligt opspring på det dårlige underlag.

Men aktørerne måtte fortsætte ud i forlænget spilletid efter 1-1.

Her lagde Brøndby aggressivt ud og indledte med at heade to gange på overliggeren i samme angreb, men først efter syv minutter kom forløsningen.

Nunez spillede Lebogang Phiri fri i feltet, og sydafrikaneren scorede fladt og sikkert til 2-1. Brøndby havde flest kræfter tilbage i forlængelsen, men Skovbakken spillede sig til en enkelt god mulighed for udligning, inden storfavoritten trods alt kunne fejre avancementet.