Skolepatrulje slår alarm: Overfuses af vrede forældre

15-årige Karoline Lindhardt Pedersen er skolepatrulje på Skødstrup Skole, men det er ikke altid en sjov opgave

1 af 2

Skolepatruljerne rundt om ved landets skoler gør en stor indsats for at hjælpe især de mindste i trafikken sikkert til skole. Men deres arbejde påskønnes ikke lige meget af alle bilister. Det oplever Karoline Lindhardt Pedersen, som er en del af skolepatruljen på Skødstrup Skole ved Aarhus.

- Både i dag og i går har jeg oplevet at blive råbt efter af bilister, der er utilfredse med at skulle vente. De siger for eksempel ”Kan det gå langsommere?” til os, og det er da ubehageligt, fortæller hun til tv2oj.dk.

Læs også Trafikkaos i Lisbjerg: Op til en times ekstra rejsetid

Karoline Lindhardt Pedersen, der går i 8.klasse på skolen, har fået nok, og nu er hun gået ud med sin kritik af bilisterne på flere lokale Facebook-sider for Løgten og Skødstrup.

- Det kan ikke være rigtigt, at os der gør alt, hvad vi kan for at få børnene sikkert i skole, skal behandles på den måde, siger Karoline Lindhardt Pedersen.

Bliver ved som skolepatrulje

Heldigvis er der mange andre, som har det ligesom hende. For på siderne får Karoline Lindhardt Pedersen massiv opbakning.

- Jeg får kun mere lyst til at hjælpe nu og blive ved med at være skolepatrulje. Men samtidig synes jeg, at det er vigtigt at gøre opmærksom på problemet, siger hun.

Indtil videre er der kun en enkelt, der har ytret sig negativ over for skolepatruljen på siderne. Det var selvsamme kvinde, som råbte af Karoline Lindhardt Pedersen mandag.

Hvad mener du om skolepatruljerne? Giv din mening til kende på vores facebookside eller i en mail til redaktion@tv2oj.dk.    

Se Karolines opslag i billederne øverst i artiklen.

05:59

Også i 2012 var det galt med bilisternes respekt for skolepatruljer. Se mere om det i indslaget her.

Luk video