Skoleleder på corona-ramt skole: Forældre er bekymrede

En femteklasse, to lærere og flere andre elever på Malling Skole i Aarhus er sendt i karantæne, fordi en forælder til to elever på skolen er smittet.

OPDATERING
I en tidligere udgave af artiklen fremgik det, at der var blevet konstateret smittetilfælde hos to elever. Det er ikke tilfældet.

Malling Skole i Aarhus måtte mandag sende en hel femteklasse, to lærere og flere andre børn hjem fra skole.

Det skyldes, at fire fædre og et barn til en af fædrene, der går i femteklasse, er smittet med corona-virus, COVID-19. De fire fædre har været på skiferie i Østrig.

Det oplyser skoleleder, Klaus Lundgaard Schubert, på Malling Skole mandag formiddag til TV2 ØSTJYLLAND.

- Det er flere børn og voksne, der har været i kontakt med smittede i lokalområdet, der er blevet sendt i karantæne, siger skoleleder Klaus Lundgaard Schubert til TV2 ØSTJYLLAND.

Siden mandag er skolen blevet kontaktet af flere bekymrede forældre, men de maner til ro.

Ikke alle skal i karantæne

- Jeg har mange bekymrede forældre, der siger, at de også har været i kontakt med familierne, men vi følger de anvisninger, vi har fået fra Styrelsen for Patientsikkerhed, siger skolelederen.

Han lægger vægt på, at det ikke er skolen, der beslutter hvem der skal eller ikke skal i karantæne.

- Det er patientstyrelsen, der har lavet en konkret lægefaglig vurdering, og det er den, vi på skolen forholder os til. Vi har spurgt, om vi skal lukke skolen, og det mener de ikke, at vi skal, siger han.

Ifølge skolelederen blev barnet i 5. klasse testet positiv søndag, og Styrelsen for Patientsikkerhed har derefter været i kontakt med de personer, barnet har været i kontakt med siden fredag, og de er blevet sendt i karantæne.

"I kontakt med" vil sige inden for to meter i et kvarter eller mere. 

Her kan du se Sundhedstyrelsens råd til, hvordan du kan forebygge smitte af ny coronavirus.
Her kan du se Sundhedstyrelsens råd til, hvordan du kan forebygge smitte af ny coronavirus. Foto: Sundhedsstyrelsen

Skoledirektøren i Aarhus Kommune oplyser mandag til TV2 ØSTJYLLAND, at man har oprettet en hjemmeside til skoleledere i kommunen, hvor de kan få oplysninger.

Børn rammes sjældent

Børn og Unge-forvaltningen i Aarhus Kommune holder et dagligt beredskabsmøde om coronavirusset, hvor man bliver informeret om status på skoler og daginstitutioner og modtager oplysninger fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Mandag morgen kl. 7.30 var i alt 113 danskere smittet med coronavirus og 770 danskere i karantæne. Der er flere børn blandt både de smittede og dem i karantæne, men det er uvist, hvor mange.

- Børn kan blive smittet, men som det er, bliver børn ikke særligt syge, sagde Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, mandag til Berlingske.

Ledende overlæge på Aarhus Universitetshospital fortæller i dette interview, hvordan folk skal forholde sig. De skal tage virussen alvorligt, men ikke gå i panik.

Erfaringerne fra Kina, hvor virusset stammer fra, er, at børn ikke rammes lige så ofte af virusset. De bliver typisk heller ikke lige så syge af sygdommen, som voksne gør.

Fire hospitaler i Danmark er udpeget til særligt at tage sig af børn, fremgår det af de seneste retningslinjer, som Sundhedsstyrelsen har udsendt.

Ingen i Danmark har mistet livet på grund af virusset.  

Få mere viden fra myndighederne om corona-virus her.

Børns Vilkårs råd til forældre