Skoleleder efter sag om grov vold: - Vil gøre alt for, at det ikke sker igen

En sag om grov vold på sidste skoledag hænger som et tungt tæppe over en skole i Risskov, hvor man nu vil forhindre noget lignende i fremtiden.

Mandag afsluttede Retten i Aarhus behandlingen af en sag, hvor tre skoleelever er tiltalt for grov vold på sidste skoledag på Strandskolen i Aarhus-forstaden Risskov. 

Det er tre daværende 9. klasseelever, der er tiltalt for grov vold begået mod to 8. klasseelever på sidste skoledag i juni 2021.

De tre tiltalte - der dengang var 15-16 år - skal have slået, sparket og trampet på to 15-årige drenge. Ofrene skal ifølge Århus Stiftstidende, der har fulgt retsmøderne tæt, have fået flere skader i overfaldet, herunder beskadigede tænder.

quote At det er endt i retten, er et udtryk for, hvor voldsomt og særligt det er.

Heidi Printzen, skolebestyrelsesformand, Strandskolen

Skolelederen på Strandskolen er oprørt over sagen, men mener ikke, at den skal sætte en stopper for festlighederne på sidste skoledag. Skolen sætter dog nu ekstra fokus på at sikre en tryg sidste skoledag for alle elever.

- Lige efter sommerferien satte vi os ned og kiggede på, hvad der skete før sommerferien. Nu kigger vi benhårdt frem mod, hvordan vi så vidt muligt sikrer, at det ikke sker igen. Vi kan aldrig udlove garantier, for det her er en helt usædvanlig situation, men vi vil gøre alt, hvad vi kan for, at det bliver trygt, siger skoleleder Morten Holck Jørgensen.

Tre tidligere 9. klasseelever på Strandskolen er tiltalt for grov vold begået mod to 8. klasses-elever på sidste skoledag i juni 2021.
Tre tidligere 9. klasseelever på Strandskolen er tiltalt for grov vold begået mod to 8. klasses-elever på sidste skoledag i juni 2021.

I skolebestyrelsen har man tillid til skolens håndtering af sagen. Og forældrene vil sammen med skolen sikre, at både børn og forældre kan være trygge ved at deltage i sidste skoledag til sommer.

- Der sidder nogle elever, som er blevet rigtig forskrækket af det, der er sket. At det er endt i retten, er et udtryk for, hvor voldsomt og særligt det er, siger Strandskolens skolebestyrelsesformand, Heidi Printzen.

Er du som mor tryg?

- Det er jeg. Jeg har selvfølgelig også en indsigt bag linjerne, men jeg var også tryg før. Jeg oplever faktisk, at rammerne er på plads. Så sker der noget, som jeg godt kan forstå, at mange forældre er utrygge ved. Men jeg er helt sikker på, at den forberedelse, der allerede er i gang, nok skal sikre, at alle kan gå trygt til sidste skoledag.

Der forventes at falde dom i sagen på torsdag.