Skole udsætter murerhold

Der starter ikke et murerhold på Aarhus Tech denne sommer

Aarhus Tech har valgt at udsætte studiestarten for murerlinjen denne sommer, da kun fem elever havde tilmeldt sig.

- Vi har ikke kunnet samle nok elever sammen til en sommerstart, så der starter ikke en ny murerlinje denne sommer, siger Kenneth Sjøberg Wolff, der er uddannelseschef for byggefagene på Aarhus Tech, til tv2oj.dk.

Han fortæller, at der skal 15-20 elever til at danne et hold på mureruddannelsen.

- Det er ikke første gang, at vi har udsat en holdstart, men det er vidst første gang, at vi må udsætte en sommerstart, siger Kenneth Sjøberg Wolff.

Han fortæller, at en af årsagerne til den manglende tilmelding skyldes, at eleverne, der kommer direkte fra folkeskolen, som noget nyt skal på et halvårligt grundforløb, inden de vælger den endelige linje.

Det betyder, at disse elever først kan starte på selve mureruddannelsen til januar.

- Det kommer ikke bag på mig, at vi må udsætte holdstarten, da vi har haft bekymringen i lidt tid, når nu de unge, som kommer direkte fra folkeskolen, ikke har mulighed for at starte op direkte på linjen denne sommer, siger Kenneth Sjøberg Wolff.

Det kræver nu en uddannelsesaftale at kunne starte direkte på faglinjerne.

Kenneth Sjøberg Wolff fortæller, at de fem elever, som havde søgt ind på mureruddannelsen har taget udsættelsen pænt.

- To af dem starter i stedet på maleruddannelsen, én på tømreruddannelsen, én på struktøruddannelsen, og den sidste starter formentlig på mureruddannelser efter jul, siger Kenneth Sjøberg Wolff.