Skole indfører senere mødetider

Fra næste skoleår kan elever med behov for mere søvn vælge en HF-klasse med morgenstart klokken 10

Århus Akademi tager nu konsekvensen af trætte og uoplagte elever fra morgenstunden. Såkaldte "After Eight klasser" med mødetid klokken 10 i stedet for klokken 8 bliver indført.

- Forskning viser, at man får dygtigere elever i sidste ende, hvis de møder udhvilet. Studier fra blandt andet USA viser, at ved blot at rykke skoledagen en time, bliver den andel af elever, der får otte timers søvn øget markant, ligesom det er dokumenteret, at de får bedre karakterer til eksamen, siger rektor på Århus Akademi, Allan Kortnum.

På skolen oplever lærerne, at det især er drengene, der er b-mennesker, som vil have godt af at møde senere på dagen. Allerede nu så flere af de unge gerne, at tiltaget blev sat i værk.

Ingen badebillet

- Jeg vil skyde på, at det er 25-30 % i klasserne, der gerne vil have lov til at møde klokken 10 nu, og generelt er interessen for ordningen stor. De føler, at vi med tiltaget viser, vi forstår dem og ikke bare synes, de er dovne, forklarer Allan Kortnum.

Rektoren påpeger dog samtidig, at eleverne ikke skal regne med deres skolegang nu bliver en ren badebillet.

- De skal jo gå i skole til klokken 17, og det er ikke meningen, at de unge skal være oppe til langt ud på natten. Men det er vores oplevelse, at mange af eleverne først går i seng til midnat, og de vil så kunne få otte timers søvn frem for seks i dag, fortæller Allan Kortnum.

Han er forberedt på, at nogle vil være kritiske over for tilgangen til de studerendes søvn, som flere med garanti vil mene ikke er skolens ansvar.

Succes på ungdomshøjskole

- Vores opgave er at skabe de bedste forudsætninger for læring og gode resultater. Hvis så eleverne på et senere studie eller arbejdsmarkedet skal møde tidligere igen, må de indstille sig efter det. Jeg er ikke nervøs for, at det vil give problemer, siger Allan Kortnum.

Århus Akademi samarbejder med Egå Ungdomshøjskole, som i et par år har eksperimenteret med en lignende ordning, hvor alle elever møder hver dag klokken 10. De har positive erfaringer med den senere mødetid.

- Vi oplever, at de unge er mere modtagelige over for indlæring og er mere koncentrerede. Søvn er en vigtig faktor, og derfor er vi også glade for, at andre forsøger sig med noget ligesom os, lyder det fra forstander på Egå Ungdomshøjskole, Erling Joensen.

I første omgang kommer der mindst en klasse med senere mødetider, men Århus Akademi er åben over for flere, hvis interessen er for det.

Skærmbillede 2021-01-25 kl. 11.41.32

playLars købte sin afdøde svigersøns pølsevogn – nu svines den til

Mink

Milliardaftale om erstatning til minkavlere ventes mandag

image001

Nye planer: Verdens førende børnehospital skal ligge i Østjylland

Retten i Randers byret byretten domstol

Mand sendt på psykiatrisk afdeling efter overfald på to kvinder

blå blink politi politibil patrulje

19-årig forsøgte at stikke af fra bøde og brækkede buskontrollørs finger

Thomas Bloch Ravn - Museumsdirektør i Den Gamle By

play25 år som museumsdirektør: - Den Gamle By er de umulige projekters museum