Skjult kamera: Se hvordan folk reagerer, når der bliver smidt skrald

Vi sendte en kollega ud for at smide skrald på gaden – med vilje! Her kan du se, hvordan folk reagerede på det

Hvordan reagerer du, hvis en person smider skrald lige foran dine fødder? Vil du sige noget, eller blot ryste på hovedet?

På TV2 ØSTJYLLAND var vi meget nysgerrige efter at finde svaret på disse spørgsmål. Derfor sendte vi en af vores gode kollegaer ud på gaden for at smide skrald - med vilje.

På behørig afstand var vi så klar med et kamera for at fange folks reaktion, mens vores kollega smed både snotpapir og et tomt kaffekrus.

Det skabte meget forskellige reaktioner – se det hele i videoen herunder: 

01:16 Luk video

Henkastet affald koster dyrt

Cigaretskodder, plastikposer, tyggegummi og andet affald bliver ofte smidt på gaden i stedet for i skraldespanden. Det koster kassen for kommunerne, der ifølge en rundringning TV2 ØSTJYLLAND har lavet, bruger hundredetusindevis af kroner på at samle affald op.

Silkeborg Kommune bruger knap en million kroner om året på at rydde henkastet affald op. I Syddjurs Kommune er beløbet mere end en kvart million, mens vurderingen fra Skanderborg er på mellem 300-400.000 kroner om året. 

Læs også Tilde fandt 100 dåser på 200 meter: - Vi ødelægger naturen

De høje beløb ærgrer Danmarks Naturfredningsforening.

- Det er super ærgerligt. Vi kunne alle sammen godt forestille os, at de penge blev brugt på noget andet end at rydde op efter folk, siger Sine Fauerby, der er Energi- og miljøpolitisk seniorrådgiver hos Danmarks Naturfredningsforening, til TV2 ØSTJYLLAND.

Ifølge Miljøstyrelsen smider en dansker i gennemsnit 447 klo affald ud, og det gør Danmark til et af de lande i Europa, der producerer mest affald. 

Lisbeth kæmper for en ren by og tager tit en tur gennem gaderne i Grenaa for at samle skrald - og det er desværre nemt for hende at finde noget at samle op. Se mere i videoen herunder:

00:53 Luk video