Skive inviterer Aarhus på studietur

Det er måske ikke nødvendigt for de kommunale udvalg at rejse til udlandet på studietur

I Aarhus er debatten om, hvorvidt det er spild af skattekroner, når byrådspolitikere rejser til udlandet på studieture, blusset op igen.

Det sker, efter det er kommet frem, at byrådet på godt et år har brugt over halvanden million kroner på studieture til udlandet.

Kritikere mener, at det kan gøres ligeså godt og meget billigere, hvis politikerne tog på studietur indenfor landets grænser. Byrådsmedlem Lars Bøje Mathiesen fra Liberal Alliance har for eksempel foreslået en studietur til Skive, hvor kommunen har succes med at få folk i arbejde.

- De steder kunne vi jo starte med at besøge først. Hvis vi (Aarhus Kommune red.) så er de bedste i Danmark, så kan vi begynde at kigge udover landets grænser. Men det giver ikke mening, når vi har så gode muligheder for at forbedre os bare her i Danmark, sagde han i sidste uge i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND.

Skive giver gerne gode råd

I juli 2012 var der 5,8 procent ledige i både Aarhus og Skive, og i juli i 2015 var tallet i Aarhus faldet til 4,9 procent, mens Skive har fået ledigheden ned på 3,2 procent.

Ifølge Skive Kommune er en af årsagerne blandt andet jobcentrenes fokus på opsøgende samarbejde med de lokale virksomheder.

- Det går ud på at tale med virksomhederne, og det lyder selvfølgelig ganske simpelt, men det er det ikke. Vi kommer som en offentlig myndighed, som en kommune, og vi vil gerne i dialog med virksomhederne. Det er ikke altid det nemmeste, det kan godt være lidt op ad bakke, siger Pernille Hviid, der er sektionsleder hos Jobcenter Skive.

- Det tager lang tid, og før vi kunne høste frugterne af det store arbejde, der ligger i det, der er der nok gået et par år. Men derfor er vi også langt fremme i dag, fortsætter hun.

Aarhus Kommune skal derfor være velkommen til at komme på studietur i Skive og få et par gode fif.

Kom med en tur til Skive og hør mere om mulighederne i TV-indslaget øverst på siden.

Bare Vin

play SoMe-shopping hjælper trængte virksomheder: Vin-banko og fremvisning af tøj hitter

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder

20201123-124830-L-1920x1338we

Britisk variant spreder sig i Danmark

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine