Skilte fjernet - meldt til politiet

Betonklodser er fjernet fra Sandmosevej i Skåde, og Aarhus Kommune har meldt det til politiet

To tonstunge betonklodser med skilte, der spærrede indkørslen til den meget omdiskuterede Sandmosevej i Skåde, er blevet fjernet af endnu ukendte personer i løbet af weekenden.

Det konstaterede Aarhus Kommune mandag morgen,

- Det er vi frygtelig kede af. Dels er det selvtægt, og dels er det meget ulovligt. Derudover er det meget, meget farligt, da det skaber farlige trafiksituationer, siger Mads Holm-Petersen, der er Aarhus Kommunes mobilitetschef.

Derfor har Aarhus Kommune nu valgt at melde det til politiet.

- På grund af sagens alvor har vi valgt at melde det til politiet. Det er ærgerligt, men det er nødvendigt, siger Mads Holm-Petersen.

Se: Vi lukker ikke veje ulovligt

Sandmosevej blev spærret for at forbedre afviklingen af trafikken på Oddervej, og det er ulovligt at køre ud derfra.

I de seneste dage har Sandmosevej været diskuteret flittigt. En gruppe borgere er modstandere af kommunens beslutning om at lukke vejen og har klaget til Vejdirektoratet, hvor de fik medhold.

- Nu venter vi en afgørelse fra Vejdirektoratet, der har en revurdering af sagen, efter vi har fremlagt vores version af sagen. Nu må vi se, hvad juristerne finder ud af. De mente ikke i første omgang, at vi havde valgt den rigtige hjemmel til lukning af vejen. Vi regner med i løbet af ugen at have den rigtige hjemmel på plads, siger Mads Holm-Petersen.

Se: Ulovlig lukning af vej

Sagen er nu overdraget til Østjyllands Politi, som skal forsøge at finde ud af, hvem der har flyttet betonklodserne, der vejer mere end et ton stykket.

Mobilitetschefen fortæller, at betonklodserne vil være tilbage på plads i løbet af mandagen.