Skibby: Kommunen har fejlet

Hans Kristian Skibby vil have minister på banen

02:03

1 af 2

Folketingsmedlem Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti undrer sig over, at Aarhus Kommune ikke haft efterkommet ønsket fra Grethe Ditlefsens familie om at udstyre hende med en GPS. Den 79-årige demente kvinde har nu været forsvundet i en uge. 

- Jeg synes, at det er underligt, man ikke bruger den lovgivning, der er til rådighed i dag. Når der er demente, der gang på gang forlader de institutioner, hvor de bor, så er det på tide, at man bruger de muligheder man har. Det er både til de pårørende og de ældres eget bedste.  Det er brandærgerligt, at Aarhus Kommune har fejlvurderet i denne sag, siger Hans Kristian Skibby fra Dansk Folkeparti til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Socialdemokraternes socialordfører Maja Panduro fra Randers vil med udgangspunkt i den aktuelle sag fra Hjortshøj have undersøgt, hvordan kommunerne bruger dem overfor de demente. 

- Socialministeren har kaldt alle ordførerne til møde efter sommerferien. Det møde handler især om de pårørendes situation i forhold til demente, men jeg har da tænkt mig, at det her også vil give rigtig meget mening at diskutere. Hvordan er det kommunerne bruger GPS'erne? Det kan være vi skal kigge på, om det kan gøres bedre, siger Maja Panduro til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Klik på videoen øverst og se et længere interview med Hans Kristian Skibby og Maja Panduro.