SKAT afslører snydere

Kun seks ud af 22 virksomheder havde orden i de ansattes papirer, da SKAT udførte kontrol i Århus.

En person stak af ud af et pizzerias bagdør, én anden forsøgte at udgive sig for kunde i en butik, hvor han var ansat, mens to andre personer uden arbejdstilladelse blev anholdt.

SKAT kalder selv resultatet af den netop offentliggjorte kontrolaktion for nedslående. Formålet var blandt andet at kontrollere virksomhedernes brug af sort eller illegal arbejdskraft samt snyd med dagpenge, sociale ydelser og skat. Kun seks ud af de 22 virksomheder, der fik besøg af SKATs udsendte, havde orden i deres forhold.

Virksomhederne var indenfor brancherne bagere, slagtere, restauranter, cafeer, pizzeriaer, købmænd, kiosker, grillbarer, frugt og grønt samt isenkram og var udvalgt, fordi de enten tidligere havde haft besøg af SKAT eller var blevet anmeldt på grund af mistanke om rod i arbejdsforholdene.

- Det er både tankevækkende og nedslående, at så mange fortsat ikke kan eller vil drive deres virksomhed på reglementeret vis på trods af tidligere instruktion og vejledning om reglerne. Det koster samfundet mange penge, at vi skal kontrollere de samme virksomheder igen og igen. Men vi vil blive ved, for det er den eneste måde vi kan sikre fair konkurrence for alle de virksomheder, der følger reglerne, siger afdelingsleder i SKAT Carsten Grøngaard.