Skandale ryster boligformand: Det er helt vanvittigt

En advokatundersøgelse peger på mulig millionsvindel i Østjysk Bolig. Formanden for boligforeningen er chokeret over oplysningerne.

Dyre vine og restaurantbesøg samt kontante overførsler for millioner af kroner er nogle af ingredienserne i en voksende skandale omkring boligforeningen Østjysk Bolig.

Det begyndte med, at direktøren sidste år blev bortvist med mistanke om, at han uretmæssigt havde foretaget private indkøb på beboernes regning for mere end 370.000 kroner. Nu peger en advokatundersøgelse på, at der kan være svindlet for op mod 20 millioner kroner i foreningen.

Onsdag morgen oplyste Aarhus Kommune, at kommunen har politianmeldt flere medarbejdere i boligforeningen, og at kommunen ligeledes har overdraget en undersøgelse fra advokatfirmaet Kromann Reumert om boligforeningen til politiet.

Formand for bestyrelsen og beboer i Østjysk Bolig, Katja Hillers, er rystet over de oplysninger, som advokatfirmaet har afdækket:

- Jeg er meget, meget rystet og chokeret over, at der har fundet noget sted i så stort et omfang.

- Nu er jeg jo selv beboer, og jeg synes, det er helt vanvittigt, siger Katja Hillers til TV2 ØSTJYLLAND.

Mistænkelige overførsler for 9,3 millioner kroner

Advokatfirmaet konkluderer, at der kan være sket svindel for op mod 20 millioner kroner:

  • Kontantoverførsler til uvedkommende private bankkonti for samlet 9,3 millioner kroner
  • Privatlignende udgifter til f.eks. restaurationer og dyre vine afholdt for boligforeningens regning for 2,2 millioner kroner,
  • Private udgifter skjult i boligforeningens byggeregnskaber for 1 million kroner
  • Og mistænkelige indbetalinger fra en storleverandør på 7,4 millioner kroner, som blandt andet er gået til at balancere diverse konti i Østjysk Bolig, der var benyttet til at dække private udgifter.

Aarhus Kommune står for tilsynet med boligforeningen, og det var i sin tid en anonym whistleblower, der fik kommunens tilsyn til at gå boligforeningen nærmere efter i sømmene.

Katja Hillers har været formand for bestyrelsen de foregående to år, og hun kan ikke sige, hvorfor bestyrelsen ikke har opdaget den omfattende svindel:

Ked af det skete

- Jeg kan ikke svare på, hvordan vi ikke opdager det. Men en af de ting, rapporten påpeger, er, at vores revisor skulle have været mere vågen, siger Katja Hillers.

Har I været gode nok?

- Det har jeg svært ved at kommentere på. Jeg er rigtig ked af, det er sket, mens jeg de sidste to år har siddet som formand, siger formanden videre.

Hun ved endnu ikke, hvilke konsekvenser den formodede svindel vil få for boligforeningen, der råder over godt 2800 lejemål.

- Vi skal snakke med tilsynet senere på ugen, og vi får også indkaldt repræsentantskabet. Vi vil som bestyrelse anbefale, at vi får en ny revisor. Uanset hvad har jeg svært ved at se dem (revisoren, red.) i øjnene, siger Katja Hillers.

VIDEO: Her kan du se mere om skandale-sagen.
Politi

20-årigt voldsoffer erklæret klinisk død

20210209-130632-L-1920x1342we

Nyt kviktestcenter åbner fredag

x1000w-Lars S. Sørensen

Aarhusiansk webshop kåret som landets bedste

20170811-234815-3-1920x1281we

Smukfest-opråb til politikere: Vi skal tro på, at det kan lade sig gøre

140221 digi Dødskrydset dag 1 1930 VTR_2-0001

Vaks betjent snuppede fire vanvidsbilister på tre timer

20210412-183453-L-1920x1280we

Læger fraråder frivillige vacciner

Dagens mest læste