Skal tiltrække flere turister

Århus Festuge skal tiltrække langt flere turister end i dag Århus, mener turismeorganisation.

Århus Festuge kan tiltrække mange flere turister, end det sker i dag. Det vurderer Danmarks nationale turismeorganisation, VisitDenmark, på baggrund af en ny publikumsundersøgelse fra Århus Festuge.

Århus Festuge 2005 trak i alt 200.000 besøgende til de ca. 300 arrangementer, der fandt sted. Men langt de fleste - ca. 160.000 - var østjyder, mens omkring 40.000 skønnes at være tilrejsende turister, heraf omkring 8000 udlændinge.

- Århus Festuges høje standard betyder, at festugen har potentiale til at trække langt flere turister end i dag. Derfor vil vi sammen med sekretariatet bag festugen overveje, hvordan vi i langt højere grad kan markedsføre begivenheden over for et bredt internationalt publikum, siger eventturismechef Lars Blicher-Hansen fra VisitDenmark.

Den nye undersøgelse viser til gengæld, at publikum er meget tilfreds med festugen.

- 88 pct. af vore gæster er tilfredse eller meget tilfredse med Århus Festuge. Det er et flot tal og en stigning i forhold til tidligere. Samtidig dokumenterer analysen, at turistomsætningen i forbindelse med festugen var på knap 22 mio. kr. i direkte og delvis turisteffekt, siger festugens sponsor- og pressechef, Mette Kier.