Skal sortere mere affald

I Aarhus skal borgerne sortere deres affald bedre for at åbne for bedre genanvendelsesmuligheder

Foto: Arkivfoto

Der skal sorteres mere affald i Aarhus, mener Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Ambitionen er, at der skal spares 7.000 ton i CO2-udledning om året og åbne op for bedre genbrugsmuligheder.

- Vi skal blive endnu bedre til at genanvende vores affald, og derfor skal vi fremover sortere mere. Øget genanvendelse er et vigtigt skridt i arbejdet med at skabe en mere bæredygtig by, siger Kristian Würtz i en pressemeddelelse.

Det er meningen, at løsningen skal tilpasses, så der er forskel på kravene til et almindeligt familiehus og eksempelvis en boligforening.

Affaldsplan 2015-2018 er netop vedtaget, og der er et af de store mål at sortere mere plast, metal, pap og papir. Og det er måske ikke så svært at vænne forbrugerne til, som man kunne tro.

- Vi oplever en klar interesse, lyst og vilje til at bidrage til en mere bæredygtig udnyttelse af vores ressourcer. Men vi hører også, at affaldssortering skal være nem, tilgængelig og give mening i hverdagen - ellers bliver det ikke gjort, siger Louise Åstrøm-Andersen, afdelingschef i AffaldVarme Aarhus.

Der vil blive etableret forskellige former for sortering alt efter, hvilket område af byen, der er tale om, da behovet de enkelte steder varierer.

Ifølge Aarhus Kommune skal der sorteres og genbruges, hvad der svarer til 450 fyldte lastbiler.