Skal samarbejde om 2017

Tre store institutioner i kunstsamarbejde

ARoS, Kunsthal Aarhus og Aarhus Universitets Participatory IT Research Centre går sammen i et samarbejde i forbindelse med, at Aarhus bliver Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Sammen vil de tre aarhusianske institutioner udvikle en stor international præsentation af samtidskunst med en ambition og omfang af internationale udstillinger.

- Som en institution af ARoS' størrelse har vi et ansvar. Vi skal ikke kun være et museum, som er optaget af det, der foregår indenfor vore egne vægge. Der hvor vi kan være en motor, skal vi være det, og der, hvor vi kan være en katalysator, skal vi være det, og der, hvor vi kan være en inkubator, skal vi være det. Vi glæder os til kulturbyåret, og til hvad det vil kunne betyde for udviklingen af byen efter 2017. Vi skal i hvert fald gøre vores, siger museumsdirektør Erlend Høyersten i en pressemeddelelse.

Projektet bliver støttet af Aarhus 2017 Fonden, og det er et af 44 projekter, der støttes i den første finansieringsrunde med et tilskud på 500.000 kroner til research- og udviklingsfasen i 2014