Skal levere 100 vindmøller til Kina

Den østjyske vindmøllegigant Vestas skal levere vindmøller til to kinesiske projekter

Foto: Vestas Wind Systems

Vindmøllegiganten Vestas med hovedsæde i Skejby i Aarhus tager nu revanche efter et par kvartaler uden de store kinesiske ordrer i bogen. Vestas har fået en bestilling på 100 vindmøller fra Kina med en samlet kapacitet på 200 megawatt. Det oplyser Vestas i en meddelelse til fondsbørsen.

Ordren kommer fra Inner Mongolia Hanas Wind Power. Levering og idriftsættelse af møllerne er planlagt til andet kvartal 2016, oplyser Vestas.

Med ordren på 200 megawatt i hus har Vestas hidtil i år offentliggjort en samlet ordretilgang på 6811 megawatt.

Vestas skal sende 72 møller til USA

Torsdag kunne Vestas opjustere forventningerne til resten af året efter fremgang i både omsætning og indtjening i tredje kvartal.

Omsætningen i år ventes nu at lande på 8-8,5 milliarder euro mod tidligere ventet 7,5 milliarder euro.

Udvikler sig "mere eller mindre" efter planen

Vestas leverede i tredje kvartal 52 megawatt til det kinesiske marked. Det var noget under niveauet i samme periode sidste år, hvor selskabet leverede 158 megawatt.

Vestas' finansdirektør, Marika Fredriksson, udtalte torsdag efter selskabets regnskab for tredje kvartal, som ikke bød på kinesiske ordrer, at selskabets strategi i Kina udvikler sig "mere eller mindre" efter planen.

- Vi havde et stort topmøde i Kina for nogle uger siden, og der fik vi rigtigt gode tilbagemeldinger fra kunderne.

- Så vi ser ikke nogen problemstillinger i Kina, hvor det mere eller mindre udvikler sig i henhold til planen, sagde Marika Fredriksson til Ritzau Finans.